550 υγειονομικοί του Ν. Καρδίτσας σε πρώτη φάση θα συμμετέχουν στον εμβολιασμό

Από το Πανεπιστημιακό της Λάρισας ξεκίνησε η διαδικασία στη Θεσσαλία

Συμβολικά τη Δευτέρα αναμένεται να εμβολιαστούν πρώτοι στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Σταύρος Παπαγεωργίου και ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτριος Κεχαγιάς

Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλία, ενώ σε ότι αφορά την Καρδίτσα η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στο Νοσοκομείο. Οι πρώτοι που έκαναν το εμβόλιο σήμερα το πρωί στη Λάρισα ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος και ο Καθηγητής Παιδιατρικής του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Συρογιαννόπουλος.
Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Καρδιτσιώτης Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας κ. Σταύρος Παπαγεωργόυ, ενημέρωσε ότι στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας θα γίνονται πέντε εμβόλια ανά μισή ώρα και σε πρώτη φάση θα εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου. Παράλληλα στα δυο Νοσοκομεία (Πανεπιστημιακό- Γενικό) της γειτονικής πόλης θα εμβολιαστούν και όλοι οι υγειονομικοί των Κέντρων Υγείας της περιοχής.
Καρδίτσα
Σε ότι αφορά το Ν. Καρδίτσας, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στο Νοσοκομείο την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Η αρχή θα γίνει με τους υγειονομικούς του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, ενώ η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 20 του μήνα.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, μέχρι στιγμής σε πρωτη φάση 450 υγειονομικοί του Νοσοκομείου και 100 των Κέντρων Υγείας μαζί με εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ έχουν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό. Στο Νοσοκομείο θα εμβολιάζονται έξι άτομα ανά ώρα. Συμβολικά τη Δευτέρα αναμένεται να εμβολιαστούν πρώτοι ο Υποδιοικητής της ΥΠΕ κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Δημήτριος Κεχαγιάς και πιθανώς μία νοσηλεύτρια.