600άρι για βοηθητικούς χώρους και αποθήκες που επλήγησαν από τον «Ιανό»

Τη διεύρυνση των δικαιούχων ανακοίνωσε ο Kαρδιτσιώτης Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας

Την εφάπαξ χορήγηση επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών ύψους 600 ευρώ θα λάβουν και οι ιδιοκτήτες των κύριων κατοικιών των οποίων επλήγησαν οι βοηθητικοί χώροι και οι αποθήκες από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού».
Τη διεύρυνση των δικαιούχων υπέγραψαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση οι Υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας έκανε γνωστό πως υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών (δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 19 Δεκεμβρίου 2020 με αριθμό φύλλου 5590), με την οποία διευρύνονται οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων.
Κατόπιν τούτου, το επίδομα των πρώτων βιοτικών αναγκών θα λάβουν οι ιδιοκτήτες κυρίων κατοικιών, των οποίων βοηθητικοί χώροι και αποθήκες, επλήγησαν από το μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» που προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο Ν. Καρδίτσας στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020.

«Από την πρώτη στιγμή της πρωτοφανούς καταστροφής η κυβέρνησή μας και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκαν δίπλα στους πληττόμενους συμπολίτες μας και έλαβαν γενναία μέτρα για την ανακούφισή τους» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Τσιάρας, προσθέτοντας πως: «Με την τελευταία ΚΥΑ διευρύνονται οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων, οι οποίοι μέχρι σήμερα λόγω του νομικού πλαισίου, δεν μπορούσαν να λάβουν οικονομική ενίσχυση».
Η απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά: « Το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών της παρ. 1 του άρθρου 1 της υπ’ αρ. 33862/16.05.2019 (Β’ 1699) κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, χορηγείται και στα νοικοκυριά των οποίων βοηθητικοί χώροι/αποθήκες της κύριας κατοικίας αυτών, πλήγηκαν από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα Ιανός. και των συνεπακόλουθων πλημμυρών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κορινθίας και Ευρυτανίας, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020».