Στους 643 ανέρχονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού που έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή της εβδομάδας στο Νομό Καρδίτσας.
Ο εμβολιασμός συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Στην παρούσα φάση, όπως υπογράμμισε στο «Νέο Αγώνα» ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, την πρώτη δόση του εμβολίου λαμβάνουν υγειονομικοί και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας καθώς και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.
Από τους 643 εμβολιασμούς, οι 99 πραγματοποιήθηκαν χθες. Στο Ν. Καρδίτσας καταγράφεται ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός εμβολιασμών πίσω από τη Λάρισα (1.606), ενώ ακολουθούν τα Τρίκαλα (580) και η Μαγνησία (190). Σε όλη τη χώρα 8.720 εμβολιασμοί έγιναν χθες και συνολικά 34.787 από τις 28 Δεκεμβρίου.
Μεθαύριο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr καθώς και τα φυσικά σημεία για να αρχίσουν τα ραντεβού τους πολίτες άνω των 85 ετών για τον εμβολιασμό, όπως υπογράμμισε χθες ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Γιώργος Γεωργαντάς.
Οι πολίτες που βρίσκονται στην άυλη συνταγογράφηση,  θα λάβουν από Δευτέρα ένα μήνυμα SMS, για το σημείο που θα πρέπει να παρευρεθούν, προκειμένου να εμβολιαστούν.  Ο εμβολιασμός , είπε, θα γίνει βάσει προτεραιοποίησης που έχει δώσει η Επιτροπή Εμβολιασμού. Πρόκειται για περίπου 100.000 άτομα και θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.
Οι άνω των 85 ετών πολίτες, που είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Θα λάβουν το σχετικό SMS και μόνον αν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους θα αλλάξουν το ραντεβού τους. Διαφορετικά, θα εμφανιστούν στην ώρα και το σημείο που θα τους υποδειχθεί μέσω του μηνύματος.