Μέσα σε μια εορταστική και χαρούμενη ατμόσφαιρα, ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας βράβευσε σε ειδική εκδήλωση στο Παυσίλυπο 55 παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών που πέτυχαν φέτος στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και των βουλευτών Γ. Κωτσού και Α. Σκόνδρα, ενώ συμμετείχαν μουσικά  σύνολα από το Ωδείο του Νίκου Ευθυμιάδη δίνοντας έναν χαρούμενο και εορταστικό τόνο.

Τιμώντας τους αυριανούς επιστήμονες, η Διοίκηση του Συλλόγου εξέφρασε τα συγχαρητήριά της προς τους επιτυχόντες.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος στον χαιρετισμό του επισήμανε μεταξύ άλλων: «Το αναμνηστικό δίπλωμα που παίρνετε σήμερα, έχει ασήμαντη υλική αξία. Θα σας συντροφεύσει όμως στη ζωή σας, και θα συμβολίζει την αναγνώριση της προσπάθειας και του μόχθου που κρύβεται πίσω από κάθε στόχο που κατακτάτε.

Κι είναι μέσω της δική σας επιβράβευσης και μια αναγνώριση στους δασκάλους και τους γονείς σας που στέκονται δίπλα σας, αφανείς ήρωες για να στηρίζουν τα όνειρα σας.

Αγαπητα παιδά, η γενιά σας, βιώνει την κρίση, στην οικονομία και θα τολμήσω να πω στο σύνολο των θεσμών, γιαυτό καλείστε να σταθείτε όρθιοι, μετατρέποντας τη γνώση σε βασικό εφόδιο ζωής, που θα ξαναστήσει όλα όσα λάθη έκανε, η δική μας γενιά.

Ίσως πολύ περισσότερα απ’ όσα θα έπρεπε να επωμιστεί μια γενιά που έζησε τόσο ραγδαίες αλλαγές σε τόσο λίγο χρόνο, που είδε την πατρίδα μας, μισό βήμα από το απόλυτο χάος, και ζει μια καθημερινότητα πολύ μακριά από αυτήν που όλοι εμείς οι γονείς, θα θέλαμε για τα παιδιά μας.

Οι νέοι που σήμερα βρίσκονται μέσα και έξω απο αυτή την αίθουσα, είναι τα μεγαλύτερα θύματα αλλά και οι πραγματικοί ήρωες της Ελλάδας στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.

Για να καταλάβουμε όλοι μας, γιατί βρισκόμαστε εδώ σήμερα και γιατί θεωρήσαμε ιερό μας καθήκον να τιμήσουμε τους νέους μας, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης για όσα πέτυχαν, θα πρέπει να αναλογιστούμε κάτω από ποιες συνθήκες τα παιδιά αυτά έφτασαν και πέτυχαν τους στόχους τους.

Αν δούμε λοιπόν τα πράγματα ρεαλιστικά, θα καταλάβουμε ότι σε μια εποχή όπου η γνώση τείνει να γίνει προϊόν πολυτελείας και υποβαθμίζεται συστηματικά από το κεντρικό κράτος, με τις συνεχόμενες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, οι όποιες ευκαιρίες δίνονται στους μαθητές ώστε να προοδεύσουν περιορίζονται σημαντικά και έχουν μετατρέψει την Παιδεία σε αντικείμενο εμπορίου, φτωχοποιώντας τις δομές της και αποξενώνοντας τους στόχους της, από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και βεβαίως η κατάληξη θα είναι να σπουδάζουν τα παιδιά των ευκατάστατων οικογενειών».
Παράλληλα απευθυνόμενος προς τους μαθητές σημείωσε επίσης: «Στο πέταγμά σας δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ όλους αυτούς που σας βοήθησαν και μόχθησαν, ώστε να σας δοθεί η ευκαιρία στο όνειρο, δηλαδή τους γονείς και τους  δασκάλους σας, αυτούς που έκαναν νόημα της δικής τους ζωής την πρόοδο και την ευημερία της δικής σας ζωής, και που σήμερα καμαρώνουν έχοντας εκπληρώσει το ύψιστο καθήκον τους, προς εσάς και την κοινωνία. Κλείνοντας, θέλω να κρατήσετε βαθιά μέσα στην καρδιά σας και Να μην ξεχάσετε ποτέ το σπίτι και την πόλη που γεννηθήκατε και μεγαλώσατε όπου κι αν ζήσετε, όσο κι αν προοδεύσετε στη ζωή.

Θα πρέπει πάντα  να υπερηφανεύεστε για την καταγωγή σας και να θυμάστε ότι οι δικές σας επιτυχίες είναι αυτές που θα αλλάξουν όσα σήμερα μας πληγώνουν».