Σύνολο ιδεών...

Πασχίζουμε ως πολίτες στη σημερινή εποχή να βρούμε ένα σύνολο ιδεών, με τις οποίες θα μάθουμε να ζούμε, να τις πιστεύουμε και κυρίως δεν θα θέλουμε να τις εγκαταλείπουμε.

Επιθυμούμε σε αυτές να βρούμε τα δικά μας «πιστεύω», αλλά οι ταχύτατοι ρυθμοί ζωής με τη βοήθεια της… τεχνολογίας, η ρευστότητα και η ανασφάλεια εξαιτίας των αλλεπάλληλων κρίσεων δεν διατηρούν τίποτα το στέρεο. Εισερχόμαστε σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο, όπου και οι ιδέες δεν παραμένουν ανεπηρέαστες.

Από την άλλη, οι ρυθμοί είναι συνήθως εξαντλητικοί, οπότε ο καθένας μας δεν διαθέτει το χρόνο να επενδύσει στη γνώση και την πνευματική αναζήτηση, να πειραματιστεί περαιτέρω. Πάντως στις 8 Οκτωβρίου και στις Δημοτικές εκλογές, καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις σχετικά με τα πρόσωπα που θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν στον τόπο μας.

Τα άτομα λοιπόν, που επιθυμούν να προσφέρουν στην τοπική Αυτοδιοίκηση περνούν από το ίδιο μονοπάτι. Εκείνο δηλαδή των ιδεών με τις οποίες εξ αρχής διαμορφώνουν μια βάση, αλλά σε μία αβέβαιη -από προκλήσεις- πορεία θα κάνουν υποχωρήσεις, συμβιβασμούς, θα αναθεωρήσουν αρχικές τους σκέψεις.
Δ.Γ.