Δυο αερόστατα, μια ελληνική σημαία 1500 τ.μ. και 135 κιλών και πλήθος κόσμου συνέθεσαν ένα μοναδικό σκηνικό στη Λίμνη Πλαστήρα το βράδυ της Κυριακής.

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο υψώθηκε για μία ακόμα φορά προχθές στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την καταστροφή των χωριών της περιοχής από τους Γερμανούς και Ιταλούς κατακτητές. Η συγκεκριμένη σημαία υψώθηκε για πρώτη φορά το 2021 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο Ελληνικός Αεροναυτικός Όμιλος σε συνεργασία με την Αεροπορική Εταιρεία OLYMPIC BALLOONS την Κυριακή απογείωσαν τα αερόστατα και ανύψωσαν τη σημαία μπροστά στα μάτια χιλιάδων Καρδιτσιωτών και όχι μόνο που παρακολούθησαν ενθουσιασμένοι την όλη διαδικασία.

Το σκοτάδι που είχε πέσει, το φως από τα αερόστατα και οι μελωδίες του σαξοφώνου του Δημήτρη Βασιλάκη δημιούργησαν μια ονειρική ατμόσφαιρα τη οποία πραγματικά απόλαυσαν οι θεατές. Ακολούθησε στο υπαίθριο θέατρο της Πεζούλας συναυλία από το συγκρότημα Gypsies On Paradise, (GOP), με pop funk jazz blues μουσική. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για την προβολή της Λίμνης Πλαστήρα ως ορεινού τουριστικού προορισμού, με μοναδικές δυνατότητες όπως οι πτήσεις με αερόστατο