Στην εργολαβία για τα πεζοδρόμια η αποκατάσταση των φθορών στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Την τροποποίηση της μελέτης του έργου αποκατάστασης των ζημιών σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους στην Καρδίτσα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβουλίου Καρδίτσας, ύστερα από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, εγκρίνοντας την ένταξη στην εργολαβία των αποκαταστάσεων των ζημιών στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Στη μελέτη του έργου, όπως ανέφερε η εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Σβερώνη, περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων και οι αποκαταστάσεις στα πεζοδρόμια των οδών περιμετρικά της Δημοτικής Αγοράς. Ωστόσο δεν περιλαμβάνονται οι αποκαταστάσεις στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, οι οποίες θα αντιμετωπίζονταν σημειακά μέσω του έργου του Open Mall (ανοικτού κέντρου εμπορίου) Δήμου Καρδίτσας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Με δεδομένο το γεγονός πως οι φθορές έχουν επεκταθεί με αποτέλεσμα να χρήζουν πλέον παρέμβαση μεγαλύτερης της σημειακής, από τη Δημοτική Αρχή προτάθηκε να ενταχθούν οι παρεμβάσεις στη μελέτη και κατ’ επέκταση και στην εργολαβία που αφορά τις αποκαταστάσεις ων πεζοδρομίων. Οι παρεμβάσεις αυτές θα γίνουν σύμφωνα με τα ήδη εγκεκριμένα σχέδια του έργου Open Mall τόσο από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Π.Ε. Καρδίτσας όσο και από την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού