Ultras gate 3: «Μάνα Καρδίτσα, θα σε σηκώσουμε ξανά»

Με μια συγκινητική ανακοίνωση συνοδευόμενη από μία συγκλονιστιή φωτογραφία οι οργανωμένοι φίλοι της Αναγέννησης δίνουν το στίγμα της ανείπωτης καταστροφής που υπέστη ο νομός Καρδίτσας και στέκονται στην ανάγκη για δράση και βοήθεια των πληγέντων.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Μάνα Καρδίτσα θα σε σηκώσουμε ξανά!

Η κατάσταση που επικρατεί και οι συνθήκες που βρίσκονται τα χωριά μας δεν περιγράφονται ούτε σε ειδήσεις, ούτε σε κανάλια, ούτε σε φωτογραφίες στο ίντερνετ.

Όσοι τα ζήσαμε από κοντά θα μείνουν χαραγμένα για πάντα στις μνήμες μας και δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ και ούτε θα τα αφήσουμε να λησμονηθούν.

Αυτό που έγινε στην περιοχή μας ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή που υπήρξε ποτέ στα χρονικά και δυστυχώς για όλους μας το μέλλον προμηνύεται πολύ ζοφερό.

Όλο το ζωϊκό και φυτικό κεφάλαιο που έτρεφε χιλιάδες νοικοκυριά και τάιζε τη χώρα έσβησε σε μία μέρα, όλα τα χωριά του κάμπου μας που μετρούν αμέτρητες πληγές χωρίς να ξέρουμε τι ξημερώνει.

Αν δεν υπήρχε η αλληλεγγύη του κόσμου θα μιλούσαμε για μια κατάσταση που ήταν ήδη τελειωμένη.

Ομως με πείσμα στους καιρούς, με πόνο για τις περιουσίες και τις ζωές μας, με κίνδυνο και με ανυπολόγιστα οικονομικά κόστη, συνεχίζουμε με κάθε μέσο που έχει ο καθένας και η καθεμιά μας να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και να ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΟΥΜΕ ξανά από τις στάχτες ό,τι έχει απομείνει.

Προέχει πάνω απ΄όλα η αποκατάσταση των ανθρώπων που ζουν στιβαγμένοι ανα εκατοντάδες στα κλειστά γυμναστήρια της Καρδίτσας, άνθρωποι κάθε ηλικίας με προβλήματα υγείας, χωρίς τουαλέτες, συνθήκες υγιεινής και ό,τι άλλο μπορεί να κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη και ανθρώπινη πάνω απ’ όλα.

Αν αυτή η λύση δεν βρεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ο κόσμος θα διεκδικήσει μαζικά και μαχητικά αυτό που του αναλογεί στα μέτρα κάθε υγιή σκεπτόμενου ενεργού πολίτη και θα τα καταφέρουμε με κάθε κόστους.

Για όλους αυτούς που θεωρούν τις ζωές μας αναλώσιμες κρατάμε βαθιά ριζωμένη μια μακρά υπόσχεση.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι ήρθαν στην πόλη μας και ενώσαμε τις δυνάμεις για να κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε, πολύ περισσότερα στα μέτρα που μας αναλογεί, θυμίζοντας πως ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, βασιζόμενοι στις δικές μας και μόνο πλάτες.

Οι μέρες που έρχονται θα μας βρουν στην πρώτη γραμμή όπως κάναμε πάντα. Οσοι θέλουν να βοηθήσουν ξέρουν που θα μας βρουν.

Οι τύποι του καναπέ και του εύκολου σχολιασμού στα σόσιαλ μίντια δεν έχουν θέση σε εμάς…»