Σημείο αναφοράς το Στέκι Αλληλεγγύης του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά (φωτο)

Την ίδια ώρα οι αγωνιστές αγρότες πήραν την πρωτοβουλία και έστησαν Στέκι Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης Πλημμυροπαθών στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, την «καρδιά» του αγροτικού κινήματος.

Αγρότες και εργαζόμενοι από τον Παλαμά, την Καρδίτσα και άλλες περιοχές με τη συνδρομή εθελοντών συμβάλουν για την τροφοδοσία του στεκιού, που κάνει πράξη το σύνθημα «ο λαός σώζει το λαό».

Το βράδυ της Κυριακής έφτασε κομβόι φορτηγών και οχημάτων που ήταν ασφυκτικά γεμάτα με νερά, τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους που επί μέρες έχουν περάσει τα πάνδεινα. Φίλαθλοι, ποδοσφαιριστές και παράγοντες της Αναγέννησης Καρδίτσας, μαζί με άλλους εθελοντές συγκέντρωσαν υλική βοήθεια και έσπευσαν να την παραδώσουν στους πλημμυροπαθείς αποδεικνύοντας ξανά τη δύναμη της αλληλεγγύης.

Στο Σύλλογο υποδέχθηκαν επίσης δυνάμεις συνδικάτων από την Αθήνα, που έσπευσαν στον Παλαμά οργανωμένα και ρίχτηκαν στην μάχη καθαρισμού των σπιτιών. Πόρτα-πόρτα τα μέλη των συνδικάτων, πλάι πλάι με τους κατοίκους επιχείρησαν να καθαρίσουν τα σπίτια που καλύφθηκαν από τη λάσπη και «βυθίστηκαν» στην απουσία του κράτους.

Παράλληλα, όπως ενημερωθήκαμε από το Δήμο, με κάδους και δαγκάνες θα ξεκινήσει η επιχείρηση απομάκρυνσης των μπαζών και κατεστραμμένων πραγμάτων που έχουν πεταχτεί έξω από τα σπίτια, ώστε να ακολουθήσει ο καθαρισμός των δρόμων από υδροφόρες και την πυροσβεστική.