Τα νερά υποχώρησαν, αλλά η λάσπη έχει μείνει στην Αγία Τριάδα του Δήμου Παλαμά. Λάσπη η οποία φθάνει ακόμη και μέχρι το γόνατο στις αυλές σπιτιών με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι κάτοικοι λένε «ευτυχώς» που δεν έχασε κάποιος συγχωριανός τους τη ζωή, ωστόσο η κατάσταση είναι τραγική, με λιμνάζοντα νερά και λάσπη. «Οι νέοι του χωριού με τα τρακτέρ τους έσωσαν στον κόσμο, τους πήγαιναν σε 5-6 σπίτια που έχουν ορόφους, αλλιώς θα είχαμε πνιγεί» περιέγραφε μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής στον «Νέο Αγώνα».
Η εφημερίδα βρέθηκε χθες στην Αγία Τριάδα όπου πολλοί κάτοικοι είναι στην κυριολεξία βουτηγμένοι στη λάσπη, αβοήθητοι από την πολιτεία, με τους εθελοντές και την έμπρακτη αλληλεγγύη να αποτελεί την μεγάλη βοήθεια για τους ίδιους.

Μέσα στην λάσπη, τα γκρεμισμένα σπίτια και τα κατεστραμμένα νοικοκυριά, αυτοκίνητα και αγροτικά μηχανήματα οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας μετρούν τις πληγές τους. Οικονομικά όπως λένε έχουν καταστραφεί. Κατεστραμμένες καλλιέργειες στο 100%, μαζί και ζωικό κεφάλαιο, ενώ εκπέμπουν κραυγή αγωνίας για όσα κτηνοτροφικά ζώα έχουν μείνει καθώς δεν έχουν ζωοτροφές να τα ταΐσουν.

«Κόσμος δεν θα γυρίσει στο χωριό, τέλος» ανέφερε στην εφημερίδα αγρότης της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι πολύς κόσμος δύσκολα θα σηκώσει κεφάλι. Πολλοί έκαναν λόγο για ολική καταστροφή της περιουσίας τους που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλυφθεί από τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. «Πρέπει να έρθουν να δουν τι κατάσταση επικρατεί, να βοηθήσει το κράτος, να σταθεί πάνω από το χωριό διαφορετικά θα σβήσει» περιέγραφε εναγωνίως χωριανός.