Ξεκινά το πρωτάθλημα την Κυριακή, με ΑΕΚ «Β» η Αναγέννηση στο Στάδιο!

Αυτό που προαναγγείλαμε από τον “Νέο Αγώνα της Δευτέρας” επιβεβαιώθηκε στο συμβούλιο της super league 2 που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά την προσεχή Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, κάτι που αναμφίβολα αποτελεί έκπληξη αν λάβουμε υπόψιν τι συνέβαινε κάθε χρόνο στην κατηγορία όπου είχαμε φθάσει να γίνει σέντρα ακόμη και το Νοέμβριο!

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο (ίσα ίσα γίνεται ακόμη πιο θολό!) με τα ποσοστά από το στοίχημα αποφασίστηκε να έχουμε σέντρα στην ημερομηνία που είχε προαναγγελθεί εδώ και δύο μήνες!

ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε και για την Αναγέννηση καθώς σ’ αυτό το διάστημα (αρχής γενομένης από σήμερα) είναι να διευθετηθούν μία σειρά από ζητήματα που θα καθορίσουν την εικόνα της για τη νέα σεζόν…

Οι μεταγραφές που έχουν γίνει και πρέπει να οριστικοπιοηθούν και τυπικά στην ΕΠΟ, η έλευση των παικτών με τους οποίους συμφώνησαν οι “κιτρινόμαυροι” (ο αργεντίνος φορ και άλλοι) καθώς και όλα όσα αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της και την ετοιμότητά της να μπει στο πρωτάθλημα με προϋποθέσεις.

Οι “κιτρινόμαυροι” κρατώντας πολλούς και ποιοτικούς παίκτες από την περσινή σεζόν και κάνοντας στοχευμένες κινήσεις σε μια νέα πραγματικότητα πλέον σ’ ο,τι αφορά την τεχνική ηγεσία με την πρόσληψη του Γιώργου Τυριακίδη, ότι μπορούν.

Ιδιαίτερα αν ολοκληρώσουν και τις κινήσεις που είχαν προγραμματίσει πριν μας βρει αυτή η βιβλική καταστροφή.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η ανταγωνιστική στη νέα αθλητική σεζόν που έχουμε μπροστά μας θα είναι κάτι πολύ σπουδαίο για την ίδια την περιοχή.

Η ανυπολόγιστη καταστροφή που υπέστη ο νομός μας τις αποφράδες πρώτες νύχτες του Σεπτεμβρίου, είναι αυτή που θα κυριαρχήσει σε κάθε αναφορά των συμπολιτών όχι μόνο το προσεχές διάστημα, αλλά για πολλά χρόνια. Οχι μόνο αυτών που είδαν τους ανθρώπους τους να χάνονται αλλά και το βιος τους να βυθίζεται κάτω από τα λασπόνερα, αλλά και όλων των υπολοίπων!

Ακόμη κι αυτοί που διατήρησαν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους έχουν υποστεί ζημιά, διότι απλούστατα μιλάμε για μια κοινωνική “βόμβα” που “εσκασε” και θα επηρεάσει τους πάντες.
Το να είναι, λοιπον, η Αναγέννηση ως μεγάλος αθλητικός φορέας ζωντανή και ανταγωνιστική, έχει τεράστια σημασία για την ψυχολογία του νομού. Να λειτουρήσει δηλαδή ως “φάρμακο” που θα απαλύνει τον πόνο και την οδύνη.

Κι εδώ θα πρέπει να αντιδράσουν όλοι. Να στηρίξουν τους ανθρώπους που είναι μπροστά στο σύλλογο σ’ αυτή την τραγική συγκυρία και να βοηθήσουν ουσιαστικά και πρακτικά. Κυρίως οι θεσμικοί φορείς που είναι σε θέση να το κάνουν.

Σκεφτείτε πόσο σημαντικό θα είναι να δούμε την ομάδα της κατεστραμμένης Καρδίτσας να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί ακόμη και την άνοδο! Θ’ αλλάξει τη ζωή μας κάτι τέτοιο; Θα φτιάξει τα σπίτια που καταστράφηκαν; Οχι βέβαια. Θα δώσει όμως μια επιπλέον ψυχική ώθηση, ένα παραπάνω χαμόγελο για να χτίσουμε εκ νέου πάνω στα συντρίμια!

Ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Παπαδημητρίου και οι μέτοχοι που στηρίζουν εδώ και τέσσερα χρόνια αυτή την πολύ σπουδαία προσπάθεια επαναφοράς του συλλόγου στο προσκήνιο, όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, ήταν από εκείνους που επλήγησαν από την φονική θεομηνία.

Παρόλα αυτά εξακολουθούν μέσα σ’ αυτή τη συγκυρία να κρατήσουν την ομάδα ζωντανή και να την οδηγήσουν ξανά σε μια πρωταγωνιστική πορεία. Το αν θα τα καταφέρουν εξαρτάται όχι μόνο από τους ίδιους αλλά απ’ όλους μας.