Η καταστροφή μας αφορά όλους, δεν είναι υπόθεση λίγων

Στην πρόσφατη απεργιακή διαδήλωση που έγινε στην κεντρική πλατεία, ο κ. Κώστας Τζέλλας, Πρόεδρος της Ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), είπε χαρακτηριστικά ότι η Καρδίτσα ίσως δεν έχει αντιληφθεί την καταστροφή που υπέστη ο Δήμος Παλαμά, από την οποία θα προκύψουν κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις για ολόκληρο το Νομό.

Μεγάλος αριθμός Καρδιτσιωτών συνέβαλε τα μέγιστα στη στήριξη των πλημμυροπαθών, και συνεχίζει σίγουρα να το κάνει. Όμως, υπήρξε και μια άλλη πλευρά ατόμων που αρκέστηκε μόνο να πει ότι «τουλάχιστον δεν πλημμύρισε η Καρδίτσα». Θεωρούμε επίσης σίγουρο ότι Δημότες άλλων περιοχών, μετά τον Ιανό το 2020, εξέφραζαν περίπου την ίδια άποψη όταν πλημμύριζε η πόλη της Καρδίτσας.

Χρειάζεται να κατανοήσουμε ως τοπική κοινωνία ότι οι περιοχές ενός Νομού λειτουργούν ως «αλυσίδα». Κι εφόσον κάποια επηρεάζεται από δυσάρεστες εξελίξεις ουδείς πρέπει να είναι ασυγκίνητος. Επιτακτική λοιπόν η ανάγκη να αλληλοϋποστηριχτούν οι Θεσσαλοί, ξανά για άλλη μία φορά οι Καρδιτσιώτες, οι οποίοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της επικρατούσας κατάστασης.
Δ.Γ.