Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Ν. Καρδίτσας (φωτο + video)

Με χαμόγελα επέστρεψαν οι μαθητές σήμερα το πρωί στα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά, με καθυστέρηση δύομισι εβδομάδων εξαιτίας της φονικής κακοκαιρίας «Ντάνιελ» και της κακοκαιρίας «Εlias».

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στα σχολεία και έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός, ενώ θα πραγματοποιη κανονικά μαθήματα- για πρώτη φορά δια ζώσης φέτος. Όχι όμως σε όλα τα σχολεία, καθώς στο Δήμο Παλαμά τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως και αύριο Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας.

Οι σχολικές αυλές γέμισαν από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Ευχή όλων είναι να ανακάμψουν το συντομότερο οι πλημμυροπαθείς και τούτη η χρονιά να είναι γόνιμη και δημιουργική, αλλά το κυριότερο καλύτερη από τις προηγούμενες δίχως άλλα προβλήματα. Την παράσταση όπως κάθε χρόνο, έκλεψαν τα πρωτάκια, τα οποία άφησαν το χέρι της μαμάς, και μπήκαν στον μεγάλο και μαγικό κόσμο της εκπαίδευσης.

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας τελέστηκε ο επίσημος Αγιασμός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, παρουσία των τοπικών αρχών, που ευχήθηκαν καλή και δημιουργική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο επίσημος αγιασμός έγινε στο 3ο λύκειο.