Ένας μήνας μετά και το μαρτύριο των αστέγων

Πέρασε κιόλας ένας μήνας από την εκδήλωση της φονικής κακοκαιρίας «Ντάνιελ» που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, βυθίζοντας στα λασπόνερα το Δήμο Παλαμά και χωριά του Δήμου Σοφάδων, ενώ δημιούργησε νέα εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα και σε περιοχές του Δήμου Καρδίτσας.

Τρόμος, χάος, νεκροί, καταστροφές ολοκληρωτικές! Ένας μήνας εφιαλτικός κατά τη διάρκεια του οποίου μάλιστα χωριά του Δήμου Παλαμά πλημμύρισαν ξανά από την κακοκαιρία «Elias».

Ένα μήνα μετά, το μεγαλύτερο πρόβλημα και βασικό ζητούμενο έχει να κάνει με τους πλημμυροπαθείς που δεν έχουν σπίτι είτε διότι καταστράφηκε ολοσχερώς ή γκρεμίστηκε, είτε γιατί έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και προς το παρόν δεν είναι κατοικήσιμο. Άνθρωποι νοικοκυραίοι, που ξαφνικά έχασαν το σπίτι και τα υπάρχοντά τους, ανέστιοι που έχουν καταντήσει… γυρολόγοι.

Η πολιτεία για ακόμη μια φορά απούσα. Δίχως οργάνωση να καταγράψει πόσοι είναι οι άστεγοι, ποιοί είναι, που κοιμούνται, υπό ποιες συνθήκες κλπ. Άλλοι φιλοξενούνται στις δομές που έγιναν, άλλοι σε οικίες φίλων, συγγενών ή ανθρώπων που άνοιξαν τα σπίτια τους για τους πλημμυροπαθείς και άλλοι σε ξενοδοχεία. Μέχρι πότε όμως;
Ένα ατελείωτο μαρτύριο δίχως να διαφαίνεται ορίζοντας ολοκλήρωσής του αφού επαναλαμβάνουμε ο κρατικός μηχανισμός δυστυχώς απουσιάζει…

Κ.Π.