Δεν θα καθίσουν με τα χέρια... σταυρωμένα

Κραυγή αγωνίας, για το παρόν και το πολύ δύσκολο μέλλον τους, αλλά και διεκδίκησης, από εκατοντάδες μικρομεσαίους αγρότες της Λάρισας που κατέβηκαν την Πέμπτη στους δρόμους με τα τρακτέρ τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και της Επιτροπής Αγώνα πλημμυροπαθών.

Από τα χωριά του δήμου Κιλελέρ, αλλά και από τους δήμους Αγιάς, Τεμπών και Λάρισας, παρέταξαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο Πλατυκάμπου, όπου στη συνέχεια έγινε συγκέντρωση.

Μεγάλος είναι ο αναβρασμός και στις τάξεις των αγροτών και κτηνοτρόφων στον κάμπο της Καρδίτσας, ιδίως στην περιοχή του Δήμου Παλαμά. Εκεί πολλοί έχουν χάσει στην κυριολεξία τα πάντα. Η φετινή παραγωγή καταστράφηκε, χιλιάδες ζώα πνίγηκαν, λάστιχα και αγροτικός – κτηνοτροφικός εξοπλισμός έχουν καταστραφεί, τρακτέρ αχρηστεύθηκαν, ενώ πολλοί αγρότες δεν ξέρουν καν αν θα μπορέσουν να οργώσουν αφού τα χωράφια εχουν «μπαζωθεί» από τη λάσπη και τα φερτά υλικά, ενώ άλλοι έχουν εγκαταλείψει τον τόπο τους αφού πλέον δεν μπορούν να μείνουν πλέον στα σπίτια τους.

Μπορεί εκατοντάδες τρακτέρ να «πνίγηκαν» από τα λασπόνερα, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι ο χειμώνας προμηνύεται ιδιαίτερα «καυτός» και οι αγρότες μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα με τους συλλόγους δεν θα καθίσουν με τα… χέρια σταυρωμένα.
Κ.Π.