Στην ΕΡΤ στην Αθήνα προτείνει να διεξαχθεί το debate ο Δημήτρης Κουρέτας μεταξύ του ιδίου και του  Κώστα Αγοραστού , με σύνθεση που θα καθοριστεί από τις δύο παρατάξεις, όπως και η μέρα και η ώρα μετάδοσης. Θυμίζουμε ότι ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός αποδέχτηκε με δήλωσή του την πρόταση του ανθυποψηφίου του για τηλεμαχία, χωρίς ωστόσο να έχει προτείνει το κρατικό κανάλι, αντίθετα συνηγορεί υπέρ μιας διακαναλικής σύνδεσης  από τα περιφερειακά κανάλια της Θεσσαλίας με σύνθεση δημοσιογράφων που γνωρίζουν τα προβλήματα της Θεσσαλίας

H πρόσκληση Κουρέτα

Ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της δεύτερης Κυριακής των Περιφερειακών εκλογών αναμετρώνται οι πολιτικές και τα πρόσωπα του απερχόμενου Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και του καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού του.

Η μεν πολιτική του κ. Αγοραστού μετά από 13 χρόνια κλείνει τον κύκλο της και μας κληροδοτεί μια Θεσσαλία βαριά λαβωμένη. Η δε πολιτική του κ. Κουρέτα σηματοδοτεί μια νέα αρχή, την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Ο πολίτης δικαιούται να γνωρίζει και ο πολιτικός που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα οφείλει να απολογείται ενώπιόν του. Γι’ αυτό ο κ. Κουρέτας απευθύνει δημόσια ευγενική πρόσκληση στον κ. Αγοραστό για μια ακόμη φορά, για δημόσιο διάλογο. Σε όποιο μέσο, με όποια δημοσιογραφική σύνθεση, και σε τόπο και χρόνο που εκείνος επιλέξει. Προσερχόμενος ο πολίτης για δεύτερη Κυριακή στις κάλπες οφείλει να είναι ενημερωμένος για ό,τι έχει συμβεί, καθώς και για τα προγράμματα που αφορούν το μεγάλο έργο της ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ της Θεσσαλίας“.

Η αποδοχή από Αγοραστό

Σε δήλωση του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σχετικά με τη διεξαγωγή debate σημειώνει τα εξής: «Επιτέλους ο κ. Κουρέτας αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας προκειμένου μέσα από ένα ήρεμο και πολιτισμένο διάλογο να μιλήσουμε και να παρουσιάσουμε τα προγράμματά μας. Οι Θεσσαλοί οφείλουν να κρίνουν πριν την κρίσιμη κάλπη της Κυριακής ποιος έχει τη γνώση, την εμπειρία και τη δύναμη για να διεκδικήσει για τη Θεσσαλία όσα της αξίζουν. Έχω ήδη ζητήσει από τους συνεργάτες μου να επικοινωνήσουν με τους συνεργάτες του κ. Κουρέτα και να κανονίσουν όλα τα διαδικαστικά».