Τους έκανε μία... «μπουκιά» κι έπιασε κορυφή η ΑΣΑ (3-1)!!!

Μία εξαιρετική Αναγέννηση ήταν αυτή που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Στάδιο στον αγώνα με τον Αιολικό για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της super league 2.

Με θαυμάσια μπάλα, έξοχη διαχείριση των δεδομένων της αναμέτρησης, “τσαγανό”, πάθος και καθαρό μυαλό επικράτησε δίκαια και καθαρά με 3-1 κάνοντας μία “μπουκιά” τους αντιπάλους της!

Δίνοντας ταυτόχρονα, μέσα στον φυσικό της χώρο που είναι το γήπεδο και τις πρέπουσες απαντήσεις για όσα μεθόδευσαν εναντίον τους στον προγραμματισμένο αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος!

Οι “κιτρινόμαυροι” σκόρπισαν χαρά στον κόσμο τους που τους αποθέωσε με μία εμφατική νίκη που θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη έκταση σε σκορ, αν αξιοποιούσαν τις τελικές που δημιούργησαν όπου κάποιες εξ αυτών ήταν καθαρές ευκαιρίες για γκολ!

Τα τρία γκολ όμως είναι αρκετά καθώς ο στόχος ήταν η νίκη με την οποία η Αναγέννηση φιγουράρει πλέον μόνη της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!!!

Από την αρχή μέχρι το τέλος το συγκρότημα του Γιώργου Τυριακίδη ήταν άψογο. Τόσο στο ξεκίνημα που μπήκε με φούρια ψάχνοντας το γκολ, όσο και μετά την ισοφάριση των αντιπάλων καθώς αντέδρασε εξαιρετικά.

Το 1-0 ήλθε με προβολή του Κοκκίνη που έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο ανταποκρινόμενος με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις του αγώνα! Εβαλε την Αναγέννηση μπροστά στο 34′, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα υπήρχε μόνο αυτή στο γήπεδο δημιουργώντας και πολύ σοβαρές προϋποθέσεις να φθάσει νωρίτερα στο γκολ με προσπάθειες του Ελιβέλντο και του Βερνάρδου στο πρώτο πεντάλεπτο.

Ο Αιολικός δεν απείλησε στο ελάχιστο, αλλά στην επανάληψη κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο 61′ στη μοναδική αξιόλογη επιθετική προσπάθεια που είχε μέχρι εκείνη την ώρα στο παιχνίδι. Δράστης ο Μανούσος που με ωραία προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσέλιου γράφοντας το 1-1.

Η ομάδα της Μυτιλήνης μετά την ισοφάριση φάνηκε να παίρνει ψυχολογία, αλλά λογάριαζε χωρίς την Αναγέννηση η οποία όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε, αλλά με ηρεμία κατάφερε να βρει πάλι το προβάδισμα.

Χάρη σε μια καταπληκτική προσπάθεια του Κοζορώνη που μπήκε κατά μέτωπο στην αντίπαλη άμυνα, έβγαλε εξαιρετική ασίστ σε θέση μέσα δεξιά στον Ξύδα που δεν αστόχησε και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Μιλόγιεβιτς έγραψε το 2-1 και ξεσήκωσε την εξέδρα ξανά!

Ο Αιολικός προσπάθησε ξανά για την ισοφάριση κι αν εξαιρέσουμε ένα μακρινό σουτ που έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Τσέλιου, δεν απείλησε ουσιαστικά ξανά.

Ο Τυριακίδης κέρδισε κατά κράτος τον Χαραλαμπίδη στις κινήσεις από τον πάγκο, με σωστές αλλαγές, φρέσκαρε την ομάδα, που κατάφερε να φθάσει και στο τρίτο γκολ με μια καταπληκτική κεφαλιά του Σταμόπουλου στο 86′ και να καταγράψει μία εμφατική νίκη προκαλώντας ενθουσιασμό στον κόσμο της!

Η Αναγέννηση, έδειξε ότι πληροί όλες τις προδιαγραφές στο γήπεδο να κάνει μία πρωταγωνιστική πορεία και φέτος. Ειναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και αν στηριχθεί όπως αρμόζει στην περίσταση, μπορεί να δώσει μεγάλες συγκινήσεις!

AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Τσέλιος, Ντουμάνης (86′ Τομάσεβιτς), Ανδρικόπουλος, Γκόλιας, Σκόνδρας, Σταμόπουλος, Κοζορώνης, Σαλαμούρας (75′ Κορέλας), Κοκκίνης (65′ Κέρθι), Ελιβέλτο (83′ Αθανασιάδης), Βερνάρδος (65′ Ξύδας).

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Μιλόγιεβιτς, Μαξιμένκο, Λουμανσρούμπεν, Γιόκε (83′ Ιωάννου), Μανούσος, Ζάκαριτς, Καρανίκας, Κάτσε, Σρνιτς (59′ Ασαχμπάρ), Κόρντιτς (59′ Λαγός), Ουνγιαλίδης.