Σε χωριά του Δήμου Παλαμά που πλημμύρισαν ολικώς ο Δημ. Κουρέτας με τους νεοεκλεγέντες Περιφ. Συμβούλους (φωτό)

Στις περιοχές που πλημμύρισαν ολικώς βρέθηκε σήμερα το πρωί ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, συνοδευόμενος από τους τέσσερις εκλεγέντες Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού στην Π.Ε. Καρδίτσας Κώστα Τέλιο, Κώστα Μπαρμπούτη, Αθηνά Πέτσα και Σοφία Κατέβα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του Νέου Αγώνα, επισκέφθηκαν το Βλοχό, τη Μεταμόρφωση, τη Μαραθέα και τον Κοσκινά με σκοπό να συνομιλήσουν με τους πλημμυροπαθείς κατοίκους, ώστε ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης να μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί στους αρμόδιους υπουργούς.

Οι πλημμυροπαθείς των προαναφερθέντων χωριών στάθηκαν στην επικρατούσα κατάσταση στο σκέλος πληρωμής των ενισχύσεων της πρώτης αρωγής. Επισήμαναν ότι περίπου ένα 50-60% των κατοίκων δεν έχει λάβει τα 6.600 ευρώ της πρώτης βοήθειας. Αναφέρθηκαν ακόμη σε ζητήματα που έχουν προκύψει σε ότι αφορά την επιδότηση ενοικίου/ συγκατοίκησης, ενώ ζητούν διευκρινίσεις αναφορά με το τελικό ύψος των αποζημιώσεων στην αγροτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.

Χαρακτήρισαν μείζον το ζήτημα της άμεσης επισκευής- αποκατάστασης των αναχωμάτων στα ποτάμια που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες, καθώς με μια καλή φθινοπωρινή βροχή κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν εκ νέου αγροτικές εκτάσεις.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών