Αρχίζει σήμερα η ετήσια εμποροπανήγυρη στην Καρδίτσα. Το στήσιμο των πάγκων και η διαμόρφωση του χώρου ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και από σήμερα οι πραμάτειες των μικροπωλητών βρίσκονται στη διάθεση του καταναλωτικού κοινού.

Από το Δήμο Καρδίτσας έχουν διατεθεί 300 θέσεις για ψητοπωλεία, καντίνες, χαλβαδοποιία, καφενεία, εμπορικά και βιομηχανικά είδη. Φέτος οι θέσεις είναι λιγότερες από τις προηγούμενες φορές τουλάχιστον κατά 100.

Η απόφαση αυτή ελήφθη για να γίνει το παζάρι πιο λειτουργικό ενώ και το αντίτιμο για την εκμίσθωση των θέσεων μειώθηκε σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι έμποροι που συμμετέχουν και να διαθέσουν και εκείνοι με τη σειρά τους τα προϊόντα τους σε καλύτερες τιμές.

Η εμποροπανήγυρη θα φέρει και φέτος στο ταμείο του Δήμου Καρδίτσας, το ποσό των 110.000 ευρώ.

Nα θυμίσουμε ότι οι έμποροι της Καρδίτσας, μέσω του Εμπορικού Συλλόγου, επιμένουν στην κατάργηση της εμποροπανήγυρης. Επίσης να θυμίσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες το  πιμελητήριο Καρδίτσας είχε ζητήσει τη ματαίωση της φετινής εμπορπανήγυρης, ιδιαιτέρως στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, ώστε να στηριχτούν οι επιχειρήσεις του Νομού μας, ορισμένες εκ των οποίων έχουν υποστεί και σημαντική ζημία από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας

Στο πλαίσιο διοργάνωσης της εμποροπανήγυρης, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, από σήμερα Παρασκευή (20/10/2023) έως και την Πέμπτη (26/10/2023), επί της οδού Μακεδονομάχων Δ.Κ. Καρδιτσομάγουλας, στο τμήμα αυτής, από ανώνυμο οδό προς μεταλλικές κατασκευές “ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ” μέχρι την Περιφερειακή Οδό, λόγω τέλεσης της Ετήσιας Εμποροπανήγυρης Καρδίτσας.

Επίσης, απαγορεύουμε την στάση και την στάθμευση, στο τέρμα της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, στο ύψος των καπναποθηκών, στο ρεύμα προς Καρδίτσα, προκειμένου να δημιουργηθεί Σταθμός στάθμευσης Δ.Χ.Ε αυτ/των (πιάτσα Ταξί), οκτώ (8) θέσεων, κατά τη διάρκεια λειτουργίας της εμποροπανήγυρης και ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα από σήμερα Παρασκευή (20/10/2023) έως και την Πέμπτη (26/10/2023).

Η κυκλοφορία των οχημάτων προς τις κυριότερες οδούς της πόλης, θα διεξάγεται μέσω των πλησιέστερων κάθετων οδών και από τις διασταυρώσεις από τις οποίες επιτρέπεται η στροφή προς αυτές, καθώς επίσης και σύμφωνα με τις υποδείξεις του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας.