Οι νέοι τοπικοί «άρχοντες»

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ TOY KΩΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΥ

• Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, στον βαθιά πληγωμένο Νομό

Oι νέοι τοπικοί άρχοντες που αναδείχθηκαν μέσω των εκλογικών διαδικασιών της 8ης και 15ης Οκτωβρίου «πιάνουν δουλειά» την 1η Ιανουαρίου του 2024, ενώ η θητεία τους θα είναι πενταετής.

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, στους τέσσερις από τους έξι Δήμους επενεξελέγησαν οι σημερινοί Δήμαρχοι, ενώ σε δύο Δήμους έχουμε εκλογή νέων. Αλλαγή σκυτάλης έχουμε και σε επίπεδο Περιφέρειας. Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν και οι Καρδιτσιώτες έκαναν τις επιλογές τους για τις Δημοτικές Αρχές και την Περιφερειακή Αρχή.

Εκλογές τέλος λοιπόν. Για όσους επανεξελέγησαν ή εκλέχθηκαν για πρώτη φορά, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα αφού η μετεκλογική περίοδος στον Νομό Καρδίτσας που υπέστη τεράστιες ζημιές από τις φονικές πλημμύρες, είναι γεμάτη προβλήματα. Προβλήματα πάνω στα οποία οφείλουν να σκύψουν Δημοτικές Αρχές και Περιφέρεια και οι απαιτούμενες ενέργειες πρέπει να γίνουν με γοργούς ρυθμούς.

Ας δούμε τα νέα δημοτικά συμβούλια στους Δήμους Καρδίτσας, Σοφάδων, Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα, Αργιθέας και Παλαμά, εν αναμονή βεβαίως και της επίσημης ανακήρυξης από το Πρωτοδικείο Καρδίτσας που αναμένεται να γίνει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.