Επί τάπητος η προμελέτη της ανάπλασης του Παυσιλύπου από ομάδα Καρδιτσιωτών επιστημόνων (φωτο + video)

Προβληματισμούς και απορίες για το μέλλον του Παυσιλύπου εξέφρασαν συμπολίτες σε ανοικτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία Καρδιτσιωτών επιστημόνων για την προμελέτη ανάπλασης του χώρου που προωθεί ο Δήμος Καρδίτσας.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο αναψυκτήριο του Παυσιλύπου. Πιο αναλυτικά, οι προβληματισμοί των Καρδιτσιωτών επιστημόνων αφορούν τις παρεμβάσεις που προβλέπονται να γίνουν και όπως λένε επηρεάζουν κατά πολύ το άλσος που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και στο οποίο πρέπει να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του.

Η κ. Μάγδα Γάκη που ήταν συντονίστρια της ομάδας, ανέλυσε συγκεκριμένα στοιχεία της προμελέτης, τα οποία όπως είπε θέτουν σε κίνδυνο τη μορφή του άλσους. «Σε όλο το σύνολο των 60 στρεμμάτων τα 25 αφορούν πλακοστρώσεις, από αυτά 2,500 τετραγωνικά με ξύλινα ντεκ, μια πολυτελής επιλογή που αναζητείται για ποιο λόγο έγινε. Θα είναι και δίπλα στους αύλακες. Η επιφάνεια των νερών είναι πάνω από 400 τετραγωνικά σχετικά με τα προβλεπόμενα συντριβάνια. Επιπλέον, εκεί που υπάρχει παιδική χαρά σήμερα, προβλέπεται βάσει της προμελέτης να γίνει ένα συντριβάνι 200 – 300 τ.μ. Η θέση της παιδικής χαράς θα περιοριστεί μόλις σε 100 τ.μ. λίγο πιο κοντά στο αναψυκτήριο και στον κεντρικό δρόμο του άλσους. Η παιδική χαρά μάλιστα δεν υπάρχει εντός της μελέτης, προβλέπεται σε ένα επόμενο έργο ότι θα συμπεριληφθεί κι αυτή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, η κ. Γάκη μίλησε για το μεγάλο αύλακα μπροστά στην πλατεία Πλαστήρα που φθάνει έως το Δημαρχείο. «Προβλέπεται να είναι άλλα 500 τ.μ. Αυτά είναι μεγέθη νερών που προκαλούν ερωτήματα κατά πόσο θα συντηρούνται και θα επιβλέπονται. Όταν την ίδια στιγμή δεν είμαστε σε θέση να έχουμε σε απλή λειτουργία το συντριβάνι στην κεντρική πλατεία. Κανείς δεν πιστεύει ότι θα συντηρείται καταλλήλως, ότι θα γίνει σεβαστό από τη νοοτροπία μας. Αυτό το έργο πρέπει να απευθύνεται σε ένα κοινό που θα είναι έτοιμο για τέτοιες παρεμβάσεις», πρόσθεσε. Μάλιστα η κ. Γάκη έθεσε και την παράμετρο του κατά πόσο θα είναι σε θέση ο Δήμος με ελλιπές προσωπικό να διαχειριστεί τη συντήρηση ενός τέτοιου έργου.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών