Δικαιότατη ήττα για την Αναγέννηση από την ΑΕΛ (0-2)

Κατώτερη των περιστάσεων για τις ανάγκες του θεσσαλικού ντέρμπι με την ΑΕΛ παρουσιάστηκε η Αναγέννηση μ’ αποτέλεσμα να οδηγηθεί τελικά στην ήττα με σκορ 0-2.

Με βάση την εικόνα των ομάδων και όσων διαδραματίστηκαν στο 90λεπτο η νίκη της Λαρισινής ομάδας κρίνεται απόλυτα δίκαιη αφού κυριάρχησε πλήρως ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι “κιτρινόμαυροι”, δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας αφού δεν βρέθηκαν σε καθόλου καλή μέρα αγωνιστικά με τους αντιπάλους τους να κερδίζουν σε όλους τους τομείς και να είναι καλύτεροι συνολικά σε όλο το ματς.

Ακόμη και στο πρώτο ημίχρονο που η Αναγέννηση ήταν κάπως πιο “ζωντανή”, η μερίδα του λέοντος στις κλασικές ευκαιρίες ανήκε στους φιλοξενούμενους που δεν πήραν προβάδισμα λόγω των εντυπωσιακών επεμβάσεων του Τσέλιου, αλλά και της ατυχίας με το δοκάρι του Πεντρόσο στο 45’+2′ σε κενή εστία!

Βέβαια το συγκρότημα της Καρδίτσας έχει να φωνάζει για μια απόφαση του διαιτητή Τακίδη στο 35′  που θα μπορούσε να καταλογίσει πέναλτι σε  σπρώξιμο του Πεντρόσο στον Ανδρικόπουλο (αφού είχε ακουστεί το σφύριγμα για την εκτέλεση του φάουλ από τον Κοζορώνη) μέσα στην περιοχή.

Ωστόσο δεν μπορεί να σταθεί μόνο εκεί, ούτε στις υποψίες ευκαιριών που είχε με Βερνάρδο (σουτ από καλή θέση άουτ) και Κοζορώνη (στο φάουλ όπου σημειώθηκε η επίμαχη φάση έστειλε τη μπάλα φαλτσαριστά στη μικρή περιοχή του Σουλούκου αλλά δεν μπόρεσε κανείς με προβολή να τη στείλει στα δίχτυα).

Η ΑΕΛ από ένα σημείο και μετά πήρε την κατοχή της μπάλας και έκανε και σημαντικές ευκαιρίες όπως προαναφέραμε.

Το τελικό 0-0 του πρώτου ημιχρόνου άφηνε χαραμάδες ελπίδας για την Αναγέννηση, αλλά τα πράγματα στην επανάληψη εξελίχθηκαν ακόμη χειρότερα. Κι ο λόγος ήταν τα απανωτά του Κοσονού Ουαταρά στο 61′ και 64′ που έριξαν την ψυχολογία των “κιτρινόμαυρων” στο ναδίρ!

Από κει και πέρα δεν υπάρχει ματς. Η Λάρισα ήταν απόλυτα κυρίαρχη αφού η αντίδραση των γηπεδούχων δεν ήλθε ποτέ.

Η ήττα αυτή ασφαλώς και προκαλεί στεναχώρια στον κόσμο που έδωσε το παρών και ενίσχυσε με εντυπωσιακή εξέδρα των οργανωμένων την ομάδα, αλλά δεν θα πρέπει να φέρει την καταστροφή!

Χάθηκε ένα ντέρμπι σε μία κακή μέρα της ομάδας και όλοι με ψυχραιμία πρέπει να εστιάσουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος που έχει πολύ δρόμο.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Τσέλιος, Τομάσεβιτς (62′ Ντουμάνης), Ανδρικόπουλος, Σκόνδρας, Σταμόπουλος, Μπούζας, Κοζορώνης, Κέρθι, Βερνάρδος (68′ Κορέλας), Ξύδας (46′ Μακρυδάκης), Αθανασιάδης (57′ Κονίλιο).

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Στάμου, Πλέγας (87′ Θωμαΐδης), Αντράντα, Οτορμίν (62′ Πατράλης), Μαυριάς (79′ Παπαδόπουλος), Κοσσονού (79′ Μπρου), Πεντρόσο.