Τα στοιχεία που δικαίωσαν την Αναγέννηση στην Εφέσεων της ΕΠΟ

  H πρωτόδικη απόφαση από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ ήταν εξοντωτική για την Αναγέννηση καθώς το δικαστήριο αξιολόγησε μόνο με το “γράμμα του νόμου”, δηλαδή με τον ΚΑΠ, δίχως να υπολογίσει τους λόγους ανωτέρας βίας που δεν επέτρεψαν στην αποστολή να ταξιδέψει στην Μυτιλήνη.

Στην Εφέσεων όμως, ο νομικός εκπρόσωπος των “κιτρινόμαυρων” Αργύρης Λίβας κατέθεσε ένα πραγματικά εξαιρετικό υπόμνημα με όλα τα στοιχεία που δικαιολογούσαν την μη μετακίνηση και τους λόγους ανωτέρας βίας που ήταν κάτι περισσότερο από υπαρκτοί.

Τις προειδοποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό των μετακινήσεων, την τραγική κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την ημέρα στο Νομό μας (με φωτογραφίες από τις πλημμύρες), καθώς και την αλληλογραφία που είχε η ΠΑΕ με το αεροδρόμιο στην προσπάθεια ακόμη και μ’ αυτές τις συνθήκες να κλείσει εισιτήρια!

Όλα αυτά αξιολογήθηκαν με μεγαλύτερη ευρύτητα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων Αντώνη Μελισσινό που κατέληξε τελικά στην απόφαση της εν μέρει δικαίωσης της Αναγέννησης, δηλαδή της επιστροφής των βαθμών.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος των “κιτρινόμαυρων” και γι’ αυτό δεν ζήτησαν καν την επανάληψη του αγώνα στη Μυτιλήνη.

Αντιθέτως ο Αιολικός με νομικό εκπρόσωπο τον Χάρη Γρηγορίου δεν αρκέστηκε στο υπόμνημα που κατέθεσε στην κατοκύρωση του αγώνα υπέρ του και στην πρόκριση, αλλά ζήτησε και τη διατήρηση της ποινής του μηδενισμού της αντιπάλου με -5 βαθμούς όπως είχε επιβληθεί πρωτόδικα!

Προφανώς αυτή η επιδίωξη έχει να κάνει με τους συσχετισμούς στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος καθώς τώρα η ομάδα της Μυτιλήνης έχει τρεις βαθμούς λιγότερους (πέντε) από την Αναγέννηση που βρίσκεται στην 5η θέση με οκτώ ενώ με την αρχική απόφαση ήταν πιο πάνω με δύο διαφορά!

Η τάξη αποκαθίσταται πλέον και οι ομάδες έχουν όσους βαθμούς κατέκτησαν στο γήπεδο…

Θ.Κ.

Στις ένθετες ΦΩΤΟ, πάνω ο Αργύρης Λίβας (νομικός της Αναγέννησης) και ο Χάρης Γρηγορίου (νομικός του Αιολικού).