Κάτοικοι στα «Νησιά» Πευκόφυτου: «Χαμένοι κόποι μιας ζωής, το ποτάμι πέρασε μέσα από την περιουσία και την οικία μας» (φωτο)

Η σφοδρότητα του Πάμισου ποταμού αποτυπώνεται στις δύσκολες εικόνες από τον συνοικισμό «Νησιά» Πευκόφυτου Μουζακίου. Το ποτάμι πέρασε κυριολεκτικά μέσα από το σπίτι οικογένειας, την κτηνοτροφική τους εγκατάσταση, αφήνοντας πίσω έως και τρία μέτρα από χαλίκι και λάσπη εντός του χώρου τους. Απελπισμένοι οι κάτοικοι του συνοικισμού, μετά από 50 ημέρες συνεχίζουν με το καρότσι οικοδομής να βγάζουν πέτρες και άμμο μέσα από το χώρο τους.

«Καταστραφήκαμε εντελώς, το ποτάμι γύρισε μέσα σε εμάς, κατάπιε ολοκληρωτικά ό,τι είχαμε. Τώρα βλέπετε αυτά που μας έχουν απομείνει, με το φόβο ότι ίσως την πάθουμε ξανά με δύο σταγόνες βροχής. Αυτή τη στιγμή είμαστε εκτεθειμένοι στο ποτάμι. Με την πρώτη βροχή το νερό. από εδώ θα περάσει», τόνισε κτηνοτρόφος του οικισμού. Οι κάτοικοι εμφανώς απογοητευμένοι με την τρέχουσα κατάσταση και την απουσία μέριμνας προς τους ίδιους όπως λένε, κάνουν λόγο χαμένους κόπους ζωής 55 ετών. Μάλιστα μια κυρία κάτοικος έσπασε το χέρι της εντός αυτού του διαστήματος που κουβαλά συνεχώς έξω από το σπίτι της φερτά υλικά.

«Είμαστε αναστατωμένοι έπειτα από τόσες ημέρες ακόμη. Τα ρούχα μας τα έχουμε αφήσει απλά σε μία άκρη, στοιβαγμένα σε καρέκλες. Τα αντικείμενα των δωματίων, τα  έπιπλα, χάθηκαν κι αυτά. Με τέσσερις γιους κοιμόμαστε στο τσιμέντο, αυτή είναι η αλήθεια. Έσπασα το χέρι στην προσπάθεια να καθαρίζουμε καθημερινά και αδιάκοπα. Το μέγιστο παράπονο που έχω είναι ότι έστω ένα κοντέινερ δεν μας έφεραν για να έχουμε μια πιο αξιοπρεπή διαμονή τούτο τον καιρό», κατέληξε μια κάτοικος κοιτώντας με απόγνωση τις απώλειες του οίκου της.