Στον… αέρα βρίσκεται ο δρόμος που οδηγεί στην Κερασιά εξαιτίας των καταπτώσεων που προκλήθηκαν από τα νερά του Κερασιώτη ποταμού κατά τη θεομηνία Ντάνιελ.

Συγκεκριμένα το έργο που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο για την εκτροπή των νερών του Κερασιώτη ποταμού προς τη Λίμνη Πλαστήρα με στόχο τον εμπλουτισμό της, εξαιτίας των φερτών υλικών που συσσωρεύτηκαν δεν λειτούργησε με αποτέλεσμα το ποτάμι να αλλάξει ροή και τα νερά του να στραφούν στον δρόμο. Αποτέλεσμα ήταν ο δρόμος να “πέσει” σε δυο σημεία και πλέον η διέλευση από αυτόν να κρέμεται στην κυριολεξία από μια κλωστή.

Το θέμα είναι ότι σχεδόν δυο μήνες μετά, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την αποκατάσταση του δρόμου.

Μάλιστα κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν στο “ΝΑ” την ανησυχία τους για το τί θα συμβεί σε μια επόμενη κακοκαιρία επισημαίνοντας ότι ο δρόμος από Κερασιά προς Κρυονέρι είναι ήδη κλειστός. Οπως λένε σε περίπτωση που επιβαρυνθεί η κατάσταση, η Κερασιά θα αποκλειστεί πλήρως οδικά.

Εξάλλου όπως επισημαίνουν θα πρέπει να ελεγχθεί το έργο εμπλουτισμού της Λίμνης Πλαστήρα καθώς εκτιμάται ότι εκεί εντοπίζεται πρόβλημα που προκαλεί τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Μάλιστα τώρα δεν έχει ακόμα καθαριστεί με αποτέλεσμα το νερό να μην καταλήγει στη λίμνη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η αποκατάσταση του δρόμου θα γίνει από το Υπουργείο που έχει αναλάβει όλες τις αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο μετά τον “Ντανιελ”. Βέβαια μέχρι στιγμής δεν έχουν αρχίσει εργασίες πουθενά.