Η σκληρή «μάχη» της παραμονής...

Με το πέρας της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της basket league, ο ΑΣΚ βρίσκεται ακόμη στην αναζήτηση της πρώτης νίκης…

Το γεγονός ότι έδωσε όλους τους αγώνες μακριά από το σπίτι του έπαιξε καθοριστικό ρόλο κατά τη γνώμη μας σε κάποιους εξ αυτών όπου θα μπορούσε εκμεταλλευόμενος την ενέργεια από τον κόσμο της Καρδίτσας να φθάσει στο ζητούμενο.

Ιδιαίτερα στις αναμετρήσεις με τον Απόλλωνα Πάτρας, τον Αρη, αλλά και το Μαρούσι όπου ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός και τα έχασε στις λεπτομέρειες στα τελευταία λεπτά και με μικρές διαφορές.

Κόντρα στον Προμηθέα Πατρας και στην ΑΕΚ τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά αφού η δυναμική των αντιπάλων ήταν τέτοια (βρέθηκαν και σε καλή μέρα) που δεν άφησαν στον ΑΣΚ το περιθώριο να διεκδικήσει κάτι.

Ενα πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει από τη μέχρι τώρα δραστηριότητα των “κυανολεύκων” είναι ότι σαφέστατα έχουν προσθέσει περισσότερη ποιότητα σε σχέση με πέρσι, αλλά σ’ ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Είναι σίγουρο πως θα γίνει σκλκηρή “μάχη” για την παραμονή στην κατηγορία και γι’ αυτό δεν εφησυχάζει κανείς από τον οργανισμό.
Μάλιστα δεν αποκλείεται να έχουμε και διορθωτικές κινήσεις που θα θωρακίσουν ακόμη περισσότερο την ομάδα ώστε να καταφέρει ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει μπροστά της…

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ
Το πρόγραμμα στις δύο προσεχείς αγωνιστικές περιλαμβάνει δύο ακόμη πολύ δύσκολες αποστολές για το συγκρότημα της Καρδίτσας.

Την προσεχή Κυριακή θα μετακομίσει και πάλι στην Αθήνα (για τρίτη φορά μέσα σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα) όπου θ’ αντιμετωπίσει το Περιστέρι.

Εξαιρετικά δύσκολος ο αγώνας απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα που κι αυτή φέτος εμφανίζεται ακόμη πιο ενισχυμένη.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής οι “κυανόλευκοι” θα κάνουν το πιο μακρινό ταξίδι καθώς θα μεταβούν στη Ρόδο για το ματς με τον Κολοσσό. Την ομάδα που πέρσι έκαναν την πρώτη και ιστορική νίκη με εκείνο το αλησμόνητο τρίποντο από το… θεό του Μπέιτμον!

ΠΡΟΣΜΟΝΗ
Μετά απ’ αυτές τις δύο εξόδους θα έλθει και η στιγμή που αναμένεται με τεράστια προσμμονή από τον σύλλογο αλλά και από τον κόσμο της Καρδίτσας. Το πρώτο εντός έδρας στο “Γιάννης Μπουρούσης” που θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του μετά την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες.

Κόντρα στο Λαύριο, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα είναι το πρώτο παιχνίδι της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στην Καρδίτσα.

Ασφαλώς και πρόκειται για μία σημαντική στιγμή στην πορεία του ΑΣΚ αλλά και του αθλητικού κινήματος της Καρδίτσας. Μιας περιοχής που έχει βιώσει τα πάνδεινα τα τελευταία χρόνια με τις καταστροφές, αλλά αλλά που συνεχίζει ν’ αντιστέκεται και σ’ ο,τι αφορά τον αθλητισμό διεκδικεί τη θέση της στο προσκήνιο με το σπαθί της!

Η ωραία αυτή μπασκετική παρέα που δημιουργήθηκε εδώ και δέκα χρόνια το χει καταφέρει και με το παραπάνω και συνεχίζει να τοποθετεί τον πήχη ψηλά μη αποδεχόμενη το ρόλο του “φτωχού συγγενή”.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε και κατά την φετινή αγωνιστική σεζόν το ταξίδι του ΑΣΚ να έχει καλό προορισμό! Το σίγουρο, πάντως, είναι πως θα το απολαύσουμε!

Θ.Κ.