Να παραταθεί η αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης στη Θεσσαλία ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Καρδίτσας

Την παράταση της αναστολής των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης λόγω της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» στη Θεσσαλία ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Καρδίτσας με επιστολή του προς τους Βουλευτές του Νομού Καρδίτσας.

Αύριο είναι η τελευταία ημέρα ισχύος της αναστολής που θεσμοθετήθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μετά την καταστροφική κακοκαιρία και η Διοίκηση του Συλλόγου με επιστολή προς τους Βουλετές Κ. Τσιάρα, Γ. Κωτσό, Ασ. Σκόνδρα και Αρ. Σπάνια ζητά την άμεση ψήφιση διατάξεων παράτασης του μέτρου μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου του 2024.

Αναλυτικά η επιστολή την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Γεώργιος Ανυφαντής και η Γ. Γραμματέας Όλγα Χρήστου:«Στις 10 Νοεμβρίου 2023 τελειώνει η προστασία από πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις ακινήτων, χρημάτων, πλειστηριασμούς) προς τους πολίτες της Θεσσαλίας λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Η αναστολή θεσμοθετήθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 150/10-09-2023) από 06 Σεπτεμβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2023.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καρδίτσας, Ζητεί από την Κυβέρνηση, τους Βουλευτές της Π.Ε. Καρδίτσας και όλα τα πολιτικά κόμματα να μεριμνήσουν για την άμεση ψήφιση διατάξεων παράτασης της ανωτέρω προστασίας και ειδικότερα : Την παράταση της Αναστολής των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έως 30-9-2024 – κατά τα πρότυπα του Ν.4728/2020 «περιοχές πληγείσες από Ιανό» – εξαιρουμένων της αναστολής των απαιτήσεων από διατροφή, από σύμβαση εργασίας, από πώληση γεωργικών ή κτηνοτροφικών προϊόντων και της απόδοσης μίσθιου λόγω οφειλής μισθωμάτων.