Την 50η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησε η Καρδίτσα (φωτο)

Την 50η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησε η Καρδίτσα με συγκεντρώσεις και πορεία που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης. Μισό αιώνα μετά την εξέγερση ενάντια στη χούντα, η επέτειος τιμήθηκε ως σύμβολο θάρρους και ελπίδας.



Στο μνημείο της Πλατείας Δικαστηρίων έλαβε χώρα στις 6 το απόγευμα κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους σωματείων, φορέων και τοπικών αρχών. Ακολούθησε μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας, από το σωματείο εμποροϋπαλλήλων, την ένωση νοσοκομειακών γιατρών, το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και το Ν.Τ Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων εργατικών σωματείων, συλλόγων, φορέων, φοιτητών κλπ. Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών που έγιναν στη συγκέντρωση, ακολούθησε μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης.

Αγωνιστική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ μ-λ, του δικτύου αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας και άλλων συλλογικοτήτων. Η συγκέντρωση έλαβε χώρα στην πλατεία μπροστά από την Alpha Bank με τους παριστάμενους να συμμετέχουν στην μεγάλη πορεία που έγινε στην πόλη.