Αν. Λυκουρέντζος στον «Νέο Αγώνα»: Έκτακτη σύσκεψη για τις αδικίες στις προκαταβολές αποζημιώσεων

Έκτακτη σύσκεψη θα έχει το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Αντρέας Λυκουρέντζος με τον προϊστάμενο του Οργανισμού στη Λάρισα Αντρέα Σπυρόπουλο και τους επόπτες, προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος ικανοποίησης των αιτημάτων αγροτών που επλήγησαν από τις θεομηνίες Daniel και, Elias στη Θεσσαλία το Σεπτέμβριο και δεν έλαβαν αποζημίωση στην πληρωμή της Παρασκευής ή έλαβαν κατώτερη από εκείνη που ανέμεναν.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ με τον οποίο επικοινώνησε ο «Νέος Αγών» ανέφερε πως από τη Δευτέρα το πρωί και για 10 εργάσιμες ημέρες θα είναι 4 στελέχη του ΕΛΓΑ Λάρισας διαθέσιμα και θα απαντούν αλλά και θα καταγράφουν αιτήματα και ενστάσεις των παραγωγών από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ στα παρακάτω τηλέφωνα: 2410231938 και 2410231929

Μιλώντας στον «Νέο Αγώνα» ο πρόεδρο του ΕΛΓΑ ανέφερε: «Κατεβλήθησαν προκαταβολές αποζημιώσεων ύψους 107,5 εκατ. ευρώ και καλύπτουν τους παραγωγούς με καλλιέργειες στο 90% των δηλωθέντων στρεμμάτων με ζημία ή 1,086 εκατομμύρια στρέμματα, από τα 1,205 εκατ. στρέμματα τα οποία είχαν δηλωθεί ως ζημιωθέντα. Χρησιμοποιήθηκαν τα πληροφοριακά συστήματα του ΕΛΓΑ και δορυφορικές εικόνες του συστήματος Copernicus. Είναι αναμενόμενο να υπάρχουν λάθη και αστοχίες διότι δεν υπάρχουν εξατομικευμένες εκτιμήσεις, τόσο λόγω των συνθηκώ, όσο και λόγω του επείγοντος να πληρωθούν προκαταβολές».