Επιτήδειοι επιχείρησαν να εξαπατήσουν έμπορο της Καρδίτσας μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής

Την προσοχή των μελών του εφιστά ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας

Την προσοχή των μελών του εφιστά ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας απέναντι σε επιτήδειους, καθώς με μια νέα μέθοδο επιδίωξαν να εξαπατήσουν έμπορο μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σάββατο έμπορος δέχθηκε τηλεφώνημα από άλλη περιοχή της Ελλάδας λέγοντας ότι θα περάσει ο γιος του να διαλέξει κάποια ρούχα και θα τα πληρώσει ο καλών μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

Όντως μετά από δέκα λεπτά επισκέφθηκε το κατάστημα ένας ψηλός νεαρός και ανέφερε αν μίλησαν με τον πατέρα του ώστε να κάνει τις αγορές του. Το κατάστημα συνέχισε να τον εξυπηρετεί και τα πράγματα που επέλεξε ήταν περίπου στα 400 ευρώ . Η συζήτηση μεταξύ του εμπόρου και του πελάτη έβγαλε άκρως περίεργα πράγματα από την συμπεριφορά του νεαρού και έτσι ο έμπορος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. Του πρότεινε ότι επέλεξε να τα περάσει ως αγορές μέσω του eshop που διατηρεί έτσι ώστε να πληρωθεί από εκεί με όποιον τρόπο θέλει ο πατέρας του.

Φυσικά ο νεαρός δεν ξαναεμφανίστηκε και ο… δήθεν πατέρας του δεν ξαναενόχλησε μέσω τηλεφώνου τον Καρδιτσιώτη έμπορο.

«Μεγάλη προσοχή συνάδελφοι γιατί σε τέτοιου είδους συναλλαγές, γίνεται ηλεκτρονική απάτη λέγοντας ότι δεν γίνεται η μεταφορά των χρημάτων, ότι κάποιο πρόβλημα έχει ο λογαριασμός και σου ζητάνε να διαβάσεις τα στοιχεία της cash κάρτα σου και με ότι συνεπάγεται αυτό αν συνεχίσεις να δίνεις στοιχεία …

Συνάδελφοι ,γινόμαστε πιο επιφυλακτικοί σε τέτοιου είδους συναλλαγές ,δεν “τσιμπάμε” ,βλέπουμε τα χρήματα στον λογαριασμό μας ,δεν δεχόμαστε απλή φωτογραφία της τραπεζικής κατάθεσης κοκ» σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος.