Χριστουγεννιάτικη διάθεση επικρατεί στα καταστήματα παιχνιδιών της Καρδίτσας (φωτο)

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινούνται τα καταστήματα παιχνιδιών στην Καρδίτσα ενόψει των Χριστουγέννων, διαμορφώνοντας ένα γιορτινό περιβάλλον εντός των χώρων τους, αρκετά φιλικό και ζεστό για κάθε καταναλωτή που κάνει τα ψώνια του αυτές τις ημέρες.

Εκφράζουν την αισιοδοξία τους για ένα θετικό κλείσιμο της χρονιάς που θα επουλώσει κάποιες πληγές που μετράμε ως περιοχή μετά τις πλημμύρες. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις τους στο «Νέο Αγώνα», οι επαγγελματίες των καταστημάτων παιχνιδιών ανέφεραν ότι τα εποχιακά προϊόντα κινούνται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Όσον αφορά την επόμενη ημέρα μετά τον «Ντάνιελ» σημείωσαν ότι ο κόσμος βγήκε στην αγορά για ψώνια το προηγούμενο διάστημα με στόχο να τονώσει ως ένα βαθμό τη διάθεσή του, να αλλάξει την ψυχολογία του. «Κυμαινόμαστε στις ίδιες περσινές τιμές στα εορταστικά προϊόντα και παιχνίδια, δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Αντιθέτως, σε κάποια προϊόντα έχουμε μειώσει και τις τιμές», πρόσθεσαν.

Για τα εορταστικά «Καλάθια», κάποια από τα καταστήματα δεν έχουν ενταχθεί στο συνολικό αυτό μέτρο, αλλά καταφέρνουν και προχωρούν σε εκπτώσεις προϊόντων. Αξιοσημείωτο επίσης, είναι η αύρα των καταστημάτων, η οποία χρειάζεται να είναι εορταστική, αισιόδοξη και να καλωσορίζει τον καταναλωτή. «Λείπει η ψυχολογία από τον καταναλωτή. Διότι ακόμη και χρήματα να έχει, ανησυχεί για τις πάγιες υποχρεώσεις, όπως η εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος και θέρμανσης. Είναι επιφυλακτικός κανείς να προχωρήσει σε αγορές για αυτούς τους προαναφερθέντες λόγους. Από την άλλη, οι ετεροδημότες δίνουν καλή τόνωση στην αγορά. Τα παιδιά έρχονται στους χώρους μας, τους παίρνουν και δώρα οι παππούδες. Δείχνουν μια προτίμηση στην αγορά μας», συμπλήρωσαν μεταξύ άλλων.

Σχετικά με την κίνηση στα σχολικά είδη, επικρατεί στασιμότητα καθώς μετά τις καταστροφές τα παιδιά και τα σχολεία έχουν πληρότητα τέτοιων ειδών μέσα από συνολική στήριξη προς την περιοχή μας. «Προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα ανάλογα της εποχής, αλλά και των συνθηκών που επικρατούν. Τώρα θα φανούν οι δυσκολίες μετά τις πλημμύρες. Εφόσον δεν έχει σημειωθεί υψηλός αριθμός παραγωγής, πώς ο κόσμος θα καταφέρει να περάσει την περίοδο του χειμώνα; Μάλιστα κάποιοι δεν έχουν πουλήσει φέτος καθόλου βαμβάκι και καλαμπόκι. Ξοδεύουν επομένως, από τα ήδη υπάρχοντά τους. Σαφώς προτεραιότητά τους δεν είναι να αγοράσουν κάποιο προϊόν από την αγορά, είτε είναι ένδυμα, είτε παιχνίδι, διότι
στο σκεπτικό του καθενός βρίσκεται το σούπερ μάρκετ που κατατρώει το εισόδημα
του μέσου πολίτη.

Εν κατακλείδι, οι επαγγελματίες του κλάδου ευελπιστούν για ένα θετικό κλείσιμο του χρόνου μέσα από την εορταστική κίνηση στην αγορά, η οποία θα τούς επιτρέψει να φροντίσουν κάποια ανοικτά μέτωπα έπειτα από μια δύσκολη χρονιά. Επίσης, για τους ίδιους είναι επιτακτική ανάγκη για την ισορροπία της αγοράς να υπάρχει η εισροή χρημάτων και από επισκέπτες γειτονικών Νομών.

Σε εορταστικούς ρυθμούς το κατάστημα «Προμηθέας»

Άρωμα Χριστουγέννων στο κατάστημα «Αφοί Νταλαγιώργου»

Στο κλίμα των ημερών και το κατάστημα «Ντινόπουλος»