«Νύχτα» έφυγε το Γραφείο Ενημέρωσης πλημμυροπαθών από την Καρδίτσα!

Σε αδιέξοδο πολλοί πληγέντες, καθώς αύριο λήγει η προθεσμία υποβολής ή τροποίησης δηλώσεων

Χωρίς καμία ενημέρωση προς το κοινό και ειδικά προς τους πλημμυροπαθείς αποχώρησε τις τελευταίες ημέρες από το κτίριο του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος στην Καρδίτσα το Γραφείο Ενημέρωσης πλημμυροπαθών, το οποίο ήταν στελεχωμένο με υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ).

Σύμφωνα με αναφορές που έχουν γίνει στον «Νέο Αγώνα», από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, το κλιμάκιο έχει αποχωρήσει από το Κέντρο, δίχως μάλιστα να υπάρξει η παραμικρή οφειλόμενη ενημέρωση.

Κατόπιν αυτού, πλημμυροπαθείς που προσέρχονταν τις τελευταίες ημέρες στο Κέντρο έφευγαν άπραγοι. Εκτός από το γεγονός ότι οι πληγέντες ταλαιπωρούνται, δεν έχουν καμιά πληροφόρηση αναφορικά με το που πρέπει να απευθυνθούν καθώς μέχρι την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου είναι ανοιχτή η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής (arogi.gov.gr) για την υποβολή και τροποποίηση αιτήσεων. Μάλιστα στο χώρο είναι αναρτημένα δύο τηλέφωνα επικοινωνίας Αθηνών, από τα οποία όμως δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κόσμος!
Μέχρι την Παρασκευή οι πληγέντες μπορούν να προχωρήσουν στην υποβολή ή τροποποίηση των αιτήσεων στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής και αφορούν:

-επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις για πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης,
-ιδιοκτήτες ακινήτων για πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής,
-νοικοκυριά για ενίσχυση για την αντιμετώπιση πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο σκοπός λειτουργίας του Γραφείου Ενημέρωσης Πολιτών στο Κέντρο Βάμβακος, όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ήταν η ενημέρωση των πληγέντων αναφορικά με τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά υποβολής αίτησης έκδοσης άδειας επισκευής και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για αποκατάσταση των πληγέντων κτιρίων, η την επισκευή των ζημιών.