Κατά της ενοποίησης των ΔΕΥΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, αλλά χωρίς (προς το παρόν) την εγκριση ψηφίσματος

Δεν ενέκρινε τελικά κάποιο ομόφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας αναφορικά με το θέμα της ενοποίησης των ΔΕΥΑ, στη βάση του ψηφίσματος που είχε καταθέσει στην προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος η «Λαϊκή Συσπείρωση». Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παρατάξεις έχουν εκφραστεί κατά της ενοποίησης των ΔΕΥΑ.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος ανέφερε ότι οι ΔΕΥΑ είναι επιχειρήσεις των Δήμων, περιουσιακά τους στοιχεία, από τις οποίες όλα τα έσοδα ήταν ανταποδοτικά. Πρόσθεσε ότι η ΔΕΥΑ της Καρδίτσας παρά το ενεργειακό κόστος που δεν επιχορηγήθηκε για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, άντεξε και δεν μετακύλησε το κόστος στους πολίτες.
Ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων), ενώ υπάρχει δέσμευση των υπουργών πως το νομοσχέδιο δεν θα συζητηθεί τώρα, αλλά πάει για την Άνοιξη, με την προϋπόθεση ότι η ΚΕΔΕ θα καταθέσει δική της εναλλακτική πρόταση για τις ΔΕΥΑ.
«Διαφωνούμε με την ενοποίηση των ΔΕΥΑ.  Υπάρχει μια διαδικασία διαλόγου, η ΚΕΔΕ έχει εκφράσει μια άποψη, πιστεύω δεν υπάρχουν θέματα ιδιωτικοποίηση του νερού τα οποία είναι καταδικαστέα και διαφωνούμε» είπε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι είναι νωρίς να βγει το Δημοτικό Συμβούλιο με κάποια ανακοίνωση. «Να είμαστε υπομονετικοί. Εδώ είμαστε να δούμε τι θα κάνουμε, μαχητικά» σημείωσε.
Τελικά δεν εγκρίθηκε το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης».