«Μαύρα» Χριστούγεννα βιώνουν οι Θεσσαλοί στις πληγείσες περιοχές

Τα «χειρότερα Χριστούγεννα» της ζωής τους βιώνουν φέτος οι κάτοικοι της Θεσσαλίας που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές (πλημμύρες Ντάνιελ, σεισμοί πριν τρία χρόνια). «Δεν έχουμε αυτά που μας δίνουν ζωή», δηλώνουν κάτοικοι πληγεισών περιοχών.

Οι κάτοικοι αναπολούν τις ξέγνοιαστες γιορτές των περασμένων ετών όταν όλοι μαζί βρίσκονταν στα σπίτια τους και στα χωριά που πλέον έχουν καταστραφεί. Παράλληλα, για τρίτη χρονιά οι σεισμόπληκτοι στο Δαμάσι Τυρνάβου έκαναν και φέτος Χριστούγεννα στα κοντέινερ. Η «Θεσσαλία τηλεόραση» βρέθηκε μάλιστα εκεί και συνομίλησε με κατοίκους
που αισθάνονται θύματα μιας κοροϊδίας που ξεκινά και τελειώνει στις ευθύνες του ελληνικού κράτους.

Οι οικογένειες στα κοντέινερ ευελπιστούν σε καλύτερες ημέρες και, παρά τις αλλεπάλληλες δυσκολίες, δίνουν μια νότα αισιοδοξίας και ελπίζουν αυτά τα Χριστούγεννα να είναι τα τελευταία που τα περνούν μέσα στους τσίγκους. Όπως δήλωσαν οι κάτοικοι δεν γνωρίζουν πότε θα φύγουν από τα κοντέινερ. «Το σπίτι μας γκρεμίστηκε και δεν υπάρχουν εξελίξεις για μια νέα οικία παρά τις υποσχέσεις. Καλά είμαστε στην υγεία μας, εξασφαλίζουμε τις βασικές μας ανάγκες, αλλά συχνά βιώνουμε στεναχώρια. Δεν μας κοιτάει κανένας, ιδίως για μια οικογένεια αν ζει ακόμη στα κοντέινερ είναι βάσανο», σημειώνουν χαρακτηριστικά.