Η αβεβαιότητα για τη νέα χρονιά και η γερμανική έξοδος

Απώλειες απ’ ότι φαίνεται θα σημειώσει τη φετινή χρόνια στις καλλ ι ε ρ γ ο ύ μ ε ν ε ς εκτάσεις το βαμβάκι στη χώρα. Πολλοί παραγωγοί το σκέφτονται να το γυρίσουν σε άλλες καλλιέργειες.

Το ζητούμενο βεβαίως είναι να δούμε τι θα γίνει στη Θεσσαλία και δη στη βαμβακομάνα Καρδίτσα. Αφενός δεν ξέρουμε αν τα χωράφια που πλημμύρισαν είναι σε θέση να δεχθούν την καλλιέργεια, αφετέρου και πιο σημαντικό να δούμε τι θα γίνει τελικά με τις αποκαταστάσεις των αρδευτικών υποδομών στους Δήμους και τους ΤΟΕΒ.

Σε λίγες ημέρες πάντως αρχίζει η καταβολή των πρώτων πιστώσεων από την πολιτεία, ωστε οι Οργανισμοί να βάλουν μπρος τις διαδικασίες αποκατάστασης. Να δούμε επίσης αν η νέα χρονιά θα φέρει πιο δυναμικές αγροτικές κινητοποιήσεις με κλιμάκωση σε επίπεδο Θεσσαλίας και χώρας.

Οι Γερμανοί αγρότες πάντως κινήθηκαν δυναμικά, πήραν τους δρόμους με τα τρακτέρ και έφτασαν μέχρι την Πύλη του Βρανδεμβούργου με εκατοντάδες τρακτέρ ύστερα από την απόφαση της κυβέρνηση να καταργήσει την επιδότηση στο πετρέλαιο αγροτικής χρήσης και τις φοροαπαλλαγές για τα αγροτικά οχήματα. Κάτι μας θυμίζει αυτό…
K.Π.