Μπουρούσης: «Στόχος μας σε κάθε ματς πρέπει να είναι η νίκη ανεξαρτήτως αντιπάλου»

Για την μέχρι τώρα πορεία του ΑΣΚ στο πρωτάθλημα της basket league, αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι μίλησε στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ” ο Γιάννης Μπουρούσης.

Ο πρόεδρος της “κυανόλευκης” ΚΑΕ στη συνομιλία που είχαμε μαζί του στάθηκε στην εξαίρετη (όπως τη χαρακτήρισε) οικονομική και οργανωτική εικόνα του συλλόγου, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη μαζική παρουσία του ενώ αναφερόμενος στο αγωνιστικό επεσήμανε ότι έγιναν οι όποιες διορθωτικές αλλαγές κρίθηκαν αναγκαίες στο ρόστερ υπερτονίζοντας με έμφαση ότι απο δω και πέρα πρέπει όλα τα παιχνίδια να αντιμετωπιστούν ως τελικοί και η ομάδα να παίζει για τη νίκη ανεξαρτήτως της δυναμικότητας των αντιπάλων της…

Αναλυτικά:
Για τη δεύτερη χρονιά στη basket league και τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας

«Καταρχήν θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο της Καρδίτσας που πέρασε τρομερά δύσκολα με όσα έγιναν το 2023. Επίσης να τον ευχαριστήσω για τη μαζική παρουσία του στο γήπεδο. Ιδιαίτερα στα ματς με τον Ιωνικό πέρσι και με το Λαύριο και τον Απόλλωνα φέτος ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η εικόνα. Η επιστροφή στο γήπεδό μας για τα συνεχόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα είναι σημαντική, αλλά όλα τα ματς πλέον είναι τελικοί και πρέπει ως τέτοια να τα αντιμετωπίσουμε παίζοντας με αποκλειστικό στόχο τη νίκη ανεξαρτήτως της δυναμικότητας των αντιπάλων. Είχαμε ένα διάστημα πολύ δύσκολο με τα συνεχή εκτός έδρας, δεν κερδίσαμε παιχνίδια που θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει και βρισκόμαστε στo μέσον μιας μεγάλης μάχης. Έγιναν οι όποιες διορθωτικές κινήσεις κρίθηκαν αναγκαίες από την τεχνική ηγεσία στο ρόστερ και πλέον πρέπει να τα δώσουμε όλα για να φθάσουμε στις νίκες που χρειαζόμαστε.

Για την κατάσταση που βρίσκεται γενικώς ο σύλλογος και στα οικονομικά και στα οργανωτικά με τη δημιουργία και τη λειτουργία της ΚΑΕ για δεύτερη σεζόν.

«Όπως έχω πει και παλαιότερα ο ΑΣΚ είναι μία από τις πιο νοικοκυρεμένες ομάδες, αν όχι η πιο νοικοκυρεμένη μετά τις μεγάλες αθλητικές οντότητες του χώρου. Η οικονομική και η οργανωτική κατάσταση της ΚΑΕ είναι άψογη στοιχείο που σαφέστατα παίζει καθοριστικό ρόλο για την εύρυθμη λειτουργία της. Πλέον πρέπει να δώσουμε βάρος στο αγωνιστικό για να διασφαλιστεί η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Είναι τεράστια υπόθεση για την πόλη και για το σύλλογο και πρέπει να πετύχουμε το στόχο…»

Για τους αντιπάλους που θα παλέψουν με τον ΑΣΚ για την παραμονή…

«Εμείς πλέον πρέπει να κοιτάζουμε τον εαυτό μας. Να βλέπουμε όλα τα παιχνίδια ένα προς ένα χωρίς να θεωρούμε κάποιο χαμένο εξ αρχής όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Να παίζουμε για τη νίκη σε κάθε ένα απ’ αυτά. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες που είναι στα ίδια κυβικά, αλλά αυτοί που θα καταφέρουν να σωθούν θα είναι κι αυτοί που θα κάνουν νίκες με υποτίθεται πιο δυνατές ομάδες.
Για τον αγώνα με τον Προμηθέα Πάτρας.

«Παίζουμε με μία πολύ δυνατή ομάδα που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας. Ωστόσο ισχύει και εδώ αυτό που ανέφερα πιο πριν. Παίζουμε για τη νίκη. Κι ο κόσμος που θα έλθει στο γήπεδο αυτό θα περιμένει απο εμάς. Να παλέψουμε για τη νίκη. Ακόμη κι αν χάσουμε, αυτή πρέπει να είναι η νοοτροπία μας σε κάθε παιχνίδι μέχρι και το τελευταίο του φετινού πρωταθλήματος. Δεν θα είμαι το Σάββατο στο κλειστό γιατί θα βρίσκομαι στην Κωνσταντινούπολη για ένα ιστορικό ματς των παλαιμάχων της ΑΕΚ με το Πέρα, αλλά η σκέψη μου θα είναι εδώ…»

Ο αγώνας στην Κωνσταντινούπολη είναι προγραμματισμένος για αύριο (Παρασκευή 5/1) στις εγκαταστάσεις της Μπεσίκτας και είναι στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΑΕΚ με συνδιοργανωτή το σωματείο του ΑΣ Πέρα Κωνσταντινούπολης, που ήταν ο πρόδρομος της ίδρυσης της Ενωσης.