Επιτήδειοι παριστάνουν τους λογιστές και εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες

* Μιλάει στον Νέο Αγώνα ο Πρόεδρος των Λογιστών Καρδίτσας Γ. Παπαδημητρίου

Ξανα…χτύπησαν οι επιτήδειοι που προσπαθώντας να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες προσποιούνται τους λογιστές. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται αλλά δυστυχώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που τελικά πέφτουν στην…παγίδα.

Οι επιτήδειοι επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα…θύματά τους και προσπαθούν να υποκλέψουν στοιχεία πρόσβασης σε διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και κατά κύριο λόγο στοιχεία πρόσβασης στο taxis ή σε τράπεζες.

“Γίνεται τηλεφωνική επικοινωνία και αφού λένε ότι είναι ο λογιστής ή ότι τηλεφωνούν εκ μέρους του λογιστή, ζητάνε να τους δώσουν τους κωδικούς που έχουν από τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Μόλις το καταφέρουν και ξεγελάσουν τον άνθρωπο με τον οποίο επικοινωνούν, προχωράνε στη μεταφορά μικρών ή μεγάλων χρηματικών ποσών, εξαφανίζοντας ό,τι χρήματα βρουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς” τόνισε στο Νέο Αγώνα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών και Οικονομολόγων Ν. Καρδίτσας κ. Γ. Παπαδημητρίου σημειώνοντας ότι οι λογιστές το μόνο που μπορούν να κάνουν από την πλευρά τους είναι να ενημερώνουν τους πελάτες τους.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών