Διευκρίνιση περί αξιοποίησης πόρων

Ανεξαρτήτως της εξέλιξης του έργου της ανάπλασης του Παυσιλύπου, πρέπει να διαχωρίσουμε κάποιες πληροφορίες οι οποίες έρχονται ως συγκεχυμένες ανάμεσα στα επιχειρήματα ατόμων που προσεγγίζουν το προαναφερθέν θέμα.

Η ανάπλαση του άλσους αποτελεί κυρίαρχο θέμα για το οποίο επιβάλλεται μια εκτενής συζήτηση μεταξύ αρμοδίων όσον αφορά τις παρεμβάσεις, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η φυσιογνωμία του Παυσιλύπου. Προβληματισμοί, διευκρινίσεις, αλλά και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ειδικών και αυτοδιοικητικών που λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις, αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για να γνωρίζουμε προς τα που βαδίζουμε.

Από εκεί και πέρα όμως, το θέμα ανάπλασης του Παυσιλύπου όπως και η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Λουμάκη (καλώς και να γίνει) είναι δύο εντελώς διαφορετικά θέματα. Δεν συνδέονται ούτε ως προς τους οικονομικούς πόρους που εξασφαλίζονται για το καθένα, ούτε ανήκουν στο ίδιο πρόγραμμα για την προώθηση παρεμβάσεων. Κοινώς, τα 8 εκατομμύρια ευρώ που έχουν κατά κάποιον τρόπο εξασφαλιστεί από διαγωνισμό του Ταμείου Ανάκαμψης για την ανάπλαση του Παυσιλύπου, δεν «μεταφέρονται» για άλλες ανάγκες που ομολογουμένως έχει η πόλη γενικότερα (αναβάθμιση δημόσιων χώρων, αντιπλημμυρική θωράκιση κ.α.).
Δ.Γ.