Η Κυριακή της Καρδίτσας...

Η Αναγέννηση από… πάντα και ο ΑΣΚ τα τελευταία χρόνια κρατάνε με την παρουσία τους το Νομό Καρδίτσας στο χάρτη του ελληνικού αθλητισμού και τον καθιστούν πολλές φορές επίκεντρο του ενδιαφέροντος…

Ο αθλητισμός ανέκαθεν για την περιοχή μας ήταν πρεσβευτής και αφορμή για προβολή της σε όλη την επικράτεια! Το ίδιο συμβαίνει και φέτος και μάλιστα πολύ πιο έντονα…

Η παρουσία της Αναγέννησης στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία του ποδοσφαίρου με πρωταγωνιστικές διαθέσεις (για τρίτη συνεχόμενη σεζόν) αλλά και η εκκωφαντική άνοδος και παραμονή του ΑΣΚ στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, χρωματίζουν το δίχως άλλο τα Σαββατοκύριακα των Καρδιτσιωτών!

Αύριο, για παράδειγμα είναι μια ξεχωριστή Κυριακή για την περιοχή μας με δύο σπουδαίες και κρίσιμες αναμετρήσεις που αναμένεται να τις παρακολουθήσουν χιλιάδες συμπολίτες.

Το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης η Αναγέννηση υποδέχεται τον Μακεδονικό για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της super league 2 και λίγες ώρες αργότερα, το βράδυ στο μεγάλο κλειστό “Γιάννης Μπουρούσης” ο ΑΣΚ αντιμετωπίζει τον Αρη για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της basket league.

Και οι δύο αναμετρήσεις είναι ξεχωριστής σημασίας και τα αποτελέσματά τους μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο για την μετέπειτα πορεία και των δύο συλλόγων μας και τους στόχους που έχουν θέσει.

Η Αναγέννηση σε περίπτωση νίκης επί των Θεσσαλονικέων τους πιάνει στην βαθμολογική κατάταξη και θα βρεθεί τρίτη, πίσω από τον Λεβαδειακό και τη Λάρισα παραμένοντας μέσα στις επιδιώξεις της που δεν είναι άλλες από την είσοδο στην πεντάδα των play off στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Από την άλλη ο ΑΣΚ μετά την ασύλληπτη εμφάνιση και την τεράστια νίκη στον αγώνα με τον Προμηθέα, αν επικρατήσει και επί του Αρη φθάνει τις τέσσερις συνολικά νίκες από την έναρξη του μαραθωνίου και αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες να βρεθεί με πλεονέκτημα στα play out που θα κρίνουν την παραμονή.

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
Και οι δύο αυτές αθλητικές συναντήσεις είναι σε πρώτη προβολή από τα ΜΜΕ όλης της χώρας καθώς είναι πολύ σημαντικές και αναμένεται να τις παρακολουθήσουν, όπως προαναφέραμε, χιλιάδες φίλαθλοι.

Πέραν όλων των άλλων αποτελούν και μια καλή ευκαιρία για μαζική ψυχαγωγία του κόσμου της Καρδίτσας σε εποχές ιδιαιτέρως δύσκολες.

Από την άλλη η παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο είναι και μία επιβράβευση και στήριξη της προσπάθειας που γίνεται από συμπολίτες μας και στις δύο ομάδες.

Να μην ξεχνάμε πως τόσο στην Αναγέννηση, όσο και στον ΑΣΚ οι διοικήσεις αποτελούνται από Καρδιτσιώτες που μπήκαν μπροστά ξοδεύοντας χρήματα και προσωπικό χρόνο κρατώντας ζωντανό το αθλητικό κύτταρο της περιοχής.

Η Καρδίτσα παρά τα όσα την έχουν βρει τα τελευταία χρόνια με τις καταστροφικές πλημμύρες που επιδείνωσαν το ούτως ή άλλως δυστοπικό οικονομικό περιβάλλον, αντιστέκεται μέσω του αθλητισμού και ορθώνει ανάστημα.

Οι αναμετρήσεις θα δείξουν και πάλι τη δυναμική της.

Το απόγευμα (3 μ.μ.) η Αναγέννηση και το βράδυ (8.15 μ.μ.) ο ΑΣΚ…