Πιο κρύα ημέρα η Κυριακή, πως θα κυμανθούν οι θερμοκρασίες στη Θεσσαλία

Μπορεί το κύμα κακοκαιρίας να υποχωρεί σταδιακά, όμως η σημερινή Κυριακή είναι η πιο κρύα ημέρα. Ήδη από χθες το Σάββατο η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα χαμηλή και στην Καρδίτσα.

Σήμερα η μέση θερμοκρασία στην περιοχή μας είναι 4.6 °C, σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Σήμερα Κυριακή (14/01) προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά που τοπικά στα βόρεια ενδέχεται να είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 5, από -2 έως 12 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, από 0 έως 12 στη δυτική Ελλάδα, από -4 έως 6 στην Ήπειρο, από 5 έως 12 στις Κυκλάδες, από 5 έως 14 βαθμούς στην Κρήτη, από 0 έως 9 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από 8 έως 13 στα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο, σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση καιρού από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες περιμένουμε στην Αττική. Μάλιστα, τις πρωινές ώρες παγετός θα εκδηλωθεί στα βόρεια τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ακόμα, ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και κατά τόπους παγετός, τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.