Ζητήματα που αφορούν την φέτα...

Για την πορεία της φέτας και την ισχύουσα κατάσταση γύρω από το εθνικό μας προϊόν συζήτησαν ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, και οι κτηνοτρόφοι στη σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή.

Έπειτα από ερώτηση ατόμου που δραστηριοποιείται στον κλάδο προς τον Υπουργό σχετικά με την ύπαρξη πιστοποιητικού κατοχύρωσης, ο κ. Αυγενάκης εστίασε σε τρία σημεία που εξετάζει το Υπουργείο για την φέτα. Όπως είπε, αρχικά είναι ανάγκη να προωθηθεί προβολή και διαφήμιση του εθνικού αυτού προϊόντος, να εξεταστούν κάποια θεσμικά ζητήματα και περιπτώσεις νοθείας.

Από την πλευρά τους, οι κτηνοτρόφοι επισήμαναν ότι οι έλεγχοι πρέπει να είναι αυστηρότεροι έτσι ώστε να μην υποβαθμίζεται ένα προϊόν όπως η φέτα που αποτελεί χαρακτηριστικό προϊόν όλα αυτά τα χρόνια της χώρας με ευρεία αναγνώριση και από αγορές του εξωτερικού.

Μάλιστα ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως εντοπίστηκαν και 164 περιπτώσεις νοθείας στο συρτάρι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από το 2015, οι οποίες είχαν «παγώσει» και για το θέμα έχουν ενημερωθεί σχετικά οι κτηνοτρόφοι. Για τις περιπτώσεις αυτές επανέρχεται το υπουργείο τις «ξεπαγώνει» και θα επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα, κατέληξε ο κ. Αυγενάκης. «Γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην αγορά ότι όσο παλιά και αν είναι μια υπόθεση Νοθείας δεν θα ξεχαστεί», επισήμανε.
Δ.Γ.