«H γνώση δεν είναι εμπόρευμα, ούτε προνόμιο, αλλά καθολικό δικαίωμα» (φωτο & βίντεο)- κινητοποίηση στην Καρδίτσα ενάντια στα μη κρατικά ΑΕΙ

ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ εναντιώνονται και στο σχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση

«H γνώση δεν είναι εμπόρευμα, ούτε προνόμιο, αλλά καθολικό δικαίωμα» διαμηνύουν δάσκαλοι και καθηγητές, μαζί με σπουδαστές και γονείς οι οποίοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνουν σήμερα (18/1) το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας.

Στη συγκέντρωση, οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην ίδρυση  ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ παράλληλα ζητούν να μην περάσει το σχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση το οποίο τόνισαν ότι αποθαρρύνει τη νεολαία από την προοπτική των σπουδών.

«Διαδηλώνουμε για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα τη γνώση. Το δικαίωμα στη δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση. Διατρανώνουμε το όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Αλέξης Φυτσιλής.

«Προωθούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία θέλουν να αλώσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο θα έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά σε όλη την κλίμακα της εκπαίδευσης. Δεν πρέπει να περάσει η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και να επεκταθεί ο εργασιακός και εκπαιδευτικός μεσαίωνας» υπογράμμισε ο κ. Τάσος Γκαραγκάνης μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

«Πρόκειται για ένα απόλυτα αντιλαϊκό μέτρο με την καταστρατήγηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης χρειάζεται άμεσα νέα χρηματοδότηση. Αντί αυτού η κυβέρνηση έχει επιλέξει να φέρει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα υποβαθμίσουν τα δημόσια και θα οδηγήσουν τις σχολές στην επαρχία σε κλείσιμο. Θα επιτρέψουν μόνο σε εύπορους και ευκατάστατους φοιτητές τη γνώση» σημείωσε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο κ. Ιάσων Χατζηγεωργίου εκπρόσωπος των Φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών