Μπλόκο στον Ε -65: «Η κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα επιβίωσης για να μην ερημώσει η ύπαιθρος» (φωτο & βίντεο)

Με νέα τρακτέρ ενισχύθηκε το μπλόκο, οι αγρότες ανέβηκαν με τα πόδια στον αυτοκινητόδρομο για τη συνέλευσή τους

Nα δώσει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών που αφορούν την επιβίωσή τους, ώστε να μην ερημώσει η Καρδιτσιώτικη και Θεσσαλική ύπαιθρος, καλούν την κυβέρνηση οι αγρότες από το δυναμικό μπλόκο που έχει στηθεί στο ύψος του κυκλικού κόμβου του Ε-65. Oι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν όσο διάστημα χρειαστεί στο μπλόκο.

Περίπου στις 2 σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες ανέβηκαν με τα πόδια στον Ε-65 για τη συνέλευση του μπλόκου, στην οποία το “παρών” δίνουν και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και τοπικών φορέων εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.

Μάλιστα το μπλόκο ενισχύθηκε με νέα τρακτέρ από χωριά του Νομού Οι εκπρόσωποι του συντονιστικού του μπλόκου κατήγγειλαν σε έντονο ύφος τη στάση της κυβέρνησης που επέλεξε να στείλει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ και κλούβες, αλλά και την καταστολή με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι οι αγρότες δεχόμενοι χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στελέχους της ΕΟΑΣΚ.

«Καταγγέλλουμε την αυταρχική στάση της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο κ. Κώστας Τζέλλας Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, ο οποίος παράλληλα σημείωσε ότι για ακόμη μια φορά δεν κλείνουν οι αγρότες το δρόμο αλλά η αστυνομία, αποκλείοντας την πρόσβαση των κατοίκων των χωριών προς την πόλη της Καρδίτσας, αλλά και πολιτών όμορων Νομών.

« Τα τρακτέρ είναι παραταγμένα δεξιά και αριστερά στο οδόστρωμα. Δεν κλείνουμε κανένα δρόμο. Η αστυνομία τους έχει κλείσει» είπε και σημείωσε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να ανοίξει την πρόσβαση προς τον Ε-65 για να ανέβουν τα τρακτέρ.

«Στην αρχή ο Υπουργός μάς συκοφάντησε, μετά μας κορόιδευε, τώρα έφτασε στο σημείο να λέει ότι υπάρχουν προβλήματα. Δηλαδή έπρεπε να βγούμε στο δρόμο για να το παραδεχθεί;» είπε αναφερόμενος στις τελευταίες δηλώσεις του κ. Αυγενάκη.

Τόσο ο κ. Τζέλλας, όσο και άλλα μελη της ΕΟΑΣΚ υπογράμμισαν ότι μόνο μέσα από μαζικούς αγώνες οι αγρότες έχουν κερδίσει πράγματα, επανέλαβαν ότι ο αγώνας των αγροτών είναι και αγώνας για όλο το Νομό Καρδίτσας.