Έχασε από τον ΠΑΟΚ «Β» και έμπλεξε η Αναγέννηση (0-3)

Γίνεται μία ομάδα να έχει (πέραν των γκολ) μία όλη κι όλη τελική προσπάθεια σε όλο το παιχνίδι (από απευθείας φάουλ), κανένα κόρνερ, να παίζει συνεχώς κάτω από τη γραμμή του κέντρου και παρόλα αυτά να κερδίσει με 0-3;

Γίνεται! Όπως γίνονται όλα στο ποδόσφαιρο! Αυτό συνέβη “μέσες άκρες” άλλωστε και στο παιχνίδι της Αναγέννησης με τον ΠΑΟΚ “Β” με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να περνά νικηφόρα από το Δημοτικό Στάδιο και να παίρνει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς κάνοντας βήμα πεντάδας.

Κι όμως η ομάδα της Καρδίτσας μπήκε καλύτερα από όλα τα παιχνίδια που προηγήθηκαν στο γήπεδο, με εμφανή διάθεση, αγωνιστικότητα, κατοχή της μπάλας, πίεση ψηλά και συνεχή προσπάθεια για να φθάσει πρώτη στο γκολ.

Η μπάλα συνεχώς παιζόταν προς την περιοχή του Ταλιχμανίδη, φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί η καλή στιγμή για τους παίκτες του Γιώργου Τυριακίδη, (είχαν ήδη μια καλή φάση με τον Κονίλιο στο 5′), αλλά στο 20ο λεπτό διαδραματίστηκε η φάση που καθόρισε κατά τη γνώμη μας την “ψυχολογία” των δύο ομάδων!

Μια φάση που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βγάλει κόντρα εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η άμυνα της Αναγέννησης ήταν ψηλά και για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι για οφσάιντ.

Ηταν ο Κανίς που ως ακάλυπτος κινήθηκε προς τη μπάλα αλλά δεν την ακούμπησε αφήνοντάς τη για τον Δαρέλα ο οποίος προχώρησε προς την περιοχή, έβγαλε ξανά προς τον Κανίς που από κοντά πλάσαρε τον Τσέλιο γράφοντας το 0-1.

Άπαντες έπεσαν πάνω στον επόπτη Σακάλογλου (Καβάλας). Εδώ ο κανονισμός αναφέρει πως αν ένας παίκτης κάνει μια προφανή ενέργεια που επιδρά στην ικανότητα του αντιπάλου να παίξει, ακόμη κι αν δεν ακουμπήσει τη μπάλα είναι οφσάιντ! Ο Κανίς στην προκειμένη περίπτωση κινείται προς τη μπάλα, δεν την ακουμπάει, αλλά ουσιαστικά συμμετέχει στη φάση αφού δεν κάθεται ακίνητος και ίσα ίσα στη συνέχεια βάζει και το γκολ!

Τέτοια ώρα, όμως, τέτοια λόγια καθώς ο επόπτης που έχασε τη φάση (ήταν πολύ πιο πίσω από την ευθεία όπως φαίνεται στο βίντεο) κράτησε τη σημαία κάτω μ’ αποτέλεσμα να έχουμε εξέλιξη και τελικά γκολ.

Το ματς πήρε ανάποδη τροπή σε σχέση με την παρουσία των ομάδων στο γήπεδο, η Αναγέννηση πίεσε για να απαντήσει, είχε μια φάση με τον Κονίλιο στο 29′ και μια τεράστια ευκαιρία στο 35′ όταν σε σουτ του Παπαδάκου από κοντά ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων απέκρουσε και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ πέτυχε και γκολ στο φινάλε (Κονίλιο) το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ!

O Κονίλιο έχει σκοράρει για να ισοφαρίσει σε 1-1, αλλά ο δεύτερος βοηθός του Μέγα, έχει σηκώσει τη σημαία του ακυρώνοντας τη φάση καταλογίζοντας οφσάιντ!

Εδώ επίσης είναι οριακή η φάση καθώς ο Αργεντίνος φορ φαίνεται να είναι στην ίδια ευθεία με τον αμυντικό του ΠΑΟΚ (γεγονός που ο κανονισμός αναφέρει ότι δεν είναι οφσάιντ).

Κι εδώ όμως τέτοια ώρα… τέτοια λόγια, καθώς πλέον έχουμε μάθει να διακρίνουμε και τις προθέσεις των ρέφερι μ αυτά που έχουν δει τα μάτια μας στο εν λόγω πρωτάθλημα. Αλλού τα βλέπουν όλα, αλλού όχι…

Στην επανάληψη η Αναγέννηση προσπάθησε πάλι, πίεσε τον αντίπαλό της που περιχαρακώθηκε στην περιοχή, είχε μια καλή κεφαλιά του Κονίλιο που εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο πολύ καλός γκολκίπερ του “Δικεφάλου” στο 75′ αλλά το γκολ της ισοφάρισης που θα άλλαζε τα δεδομένα δεν ήρθε ποτέ.

Αντιθέτως ήλθε το 0-2 πέντε λεπτά πριν τη λήξη σε αντεπίθεση με κεφαλιά του Σαποβάλοφ και στη συνέχεια ενώ τα πάντα είχαν κριθεί το 0-3 πάλι με τον ίδιο παίκτη που εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος και πλάσαρε εύστοχα τον  Τσέλιο.

Η διαιτησία και των τριών κυρίων που ήταν στο Στάδιο, εκτός των φάσεων που σχολιάζουμε παραπάνω που πρέπει να βγάλουμε τα… “κιτάπια” για να τις ερμηνεύσουμε, ήταν κακή και εμφανώς υπέρ των φιλοξενούμενων.

ΕΜΠΛΕΞΕ…

Η Αναγέννηση με την ήττα αυτή που ήλθε μάλιστα σε ένα ματς που έκανε πολύ καλύτερη εμφάνιση απ’ αυτά που προηγήθηκαν (Μακεδονικός, Κοζάνη, ΑΕΛ), μπλέκει πλέον και δύσκολα θα αποφύγει την διαδικασία των play out αφού απομακρύνεται η πεντάδα!

Εκεί θα είναι εκείνοι που έχουν και καλές ομάδες, αλλά και… απολαμβάνουν τα σφυρίγματα των διαιτητών!

Η Αναγέννηση για να μην έχει χειρότερες περιπέτειες που έχουν να κάνουν και με την παραμονή της (από την εξάδα θυμίζουμε υποβιβάζονται οι τρεις που θα συνοδεύσουν τον προτελευταίο της βαθμολογίας που υποβιβάζεται απευθείας μαζί με τον Αλμωπό που έχει αποβληθεί), πρέπει να είναι σε πλήρη εγρήγορση.

Μπροστά της έχει δύο ρεπό, που σημαίνει ότι θα χάσει έδαφος, ενώ μετά θα παίξει δύο σερί εκτός έδρας με Λεβαδειακό και Νίκη Βόλου. Προτελευταία αγωνιστική με Απόλλωνα Πόντου στην Καρδίτσα και τελευταία με Καμπανιακό εκτός.

H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η βαθμολογία μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ διαμορφώθηκε ως εξής:

Λεβαδειακός (16) 39

ΑΕΛ (17) 36

Μακεδονικός (17) 26

Νίκη Βόλου (14) 24

ΠΑΟΚ Β (18) 24

Κοζάνη (17) 21

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (18) 20

ΑΕΚ Β (15) 19

Ηρακλής (15) 18

Αιολικός (16) 17

Καμπανιακός (15) 12

Απόλλων Πόντου (14) 8

Αλμωπός Αριδαίας (αποβλήθηκε)

• Σε παρένθεση οι αγώνες που έδωσαν οι ομάδες.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Τσέλιος, Ντουμάνης, Σταμόπουλος (84′ Στασινόπουλος), Γκόλιας, Σκόνδρας, Παπαδάκος (67′ Αθανασιάδης), Σαλαμούρας (67′ Ζάγγος), Κοκκίνης (49′ λ.τ Κέρθι), Βερνάρδος (84′ Τομάσεβιτς), Μπούζας, Κονίλιο.

ΠΑΟΚ Β: Ταλιχμανίδης, Φίλων, Τασιούρας, Παναγιώτου, Παντεκίδης, Γιαξής, Σνάουτσνερ (66′ Μανωλιούδης), Σπυράκος (53′ Τσοπούρογλου), Γκούμας (80′ Πανίδης), Δαρέλας (80′ Τσίκος), Κανίς (80′ Σαποβάλοφ).

• Στην κεντρική ΦΩΤΟ το δοκάρι του Παπαδάκου στο πρώτο ημίχρονο.

Θ.Κ.