Δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις του Καναδά για την ελληνική φέτα

Από τη στιγμή που ο Καναδάς δεν τήρησε τις δεσμεύσεις σχετικά με την ελληνική φέτα, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε κατά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα το Σάββατο, ότι οι ευρωβουλευτές της κυβέρνησης καταψήφισαν στο σύνολο της συμφωνίας που αφορούσε εξαγωγές εμπορίου για την Ε.Ε. και τη χώρα μας.

«Πριν έναν μήνα ήλθε στο Ευρωκοινοβούλιο προς ψήφιση μια συμφωνία με τον Καναδά η οποία αφορούσε τις εξαγωγές εμπορίου. Στη συζήτηση για τη συμφωνία η ερώτησή μου ήταν αν ο Καναδάς τήρησε τις δεσμεύσεις σχετικά με το εθνικό μας προϊόν, την φέτα, τις οποίες είχε αναλάβει από το 2017. Η πλευρά του Καναδά απάντησε ότι δεν έχει ολοκληρώσει αυτές τις δεσμεύσεις, αλλά η απάντηση των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ήταν να καταψηφίσουμε συνολικά τη συμφωνία.

Πρέπει να καταλάβουν ότι τα ελληνικά προϊόντα εμείς θα τα υπερασπιζόμαστε πάντα, ακόμη κι αν το σύνολο της συμφωνίας είναι θετικό για άλλους τομείς και κλάδους για την Ευρώπη. Είδα ότι δεν το αντελήφθησαν ιδιαίτερα όσοι έχουν το ζήτημα αυτό από το 2017. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να το γνωρίζουν και οι αγρότες μας, οι Ευρωπαίοι πολίτες, να το ξέρουν κυρίως οι Θεσσαλοί και όλοι οι παραγωγοί φέτας. Επίσης, θα ζητήσουμε να μην ισχύσουν μέτρα για κάποια είδη λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, τα οποία έχουν αυξήσει το κόστος και δεν επιτρέπουν την καλή παραγωγή όπως εμείς τη θέλουμε», σημείωσε.
Δ.Γ.