«Αγροτιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά» (φωτο & βίντεο)

Μήνυμα στήριξης στους αγρότες έστειλαν έμποροι και επαγγελματίες με τα αυτοκίνητά τους ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ

Ηχηρό μήνυμα στήριξης του αγώνα των αγροτών έστειλαν σήμερα το μεσημέρι οι Καρδιτσιώτες έμποροι, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι. Με το σύνθημα «αγροτιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά», συμμετείχαν στην δυναμική κινητοποίηση με αυτοκινητοπομπή που κατέληξε στο μπλόκο του Ε-65. Ανέδειξαν παράλληλα τα δικά τους προβλήματα, με κυρίαρχο εκείνο της φορολογίας.



Σήμερα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου σε συνεννόηση με τοπικούς φορείς, εκπροσώπους εργατικών σωματείων, επαγγελματιών κλπ διοργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Από το μπλόκο θα αναχωρήσουν περίπου 20-30 τρακτέρ. Παράλληλα τη Δευτέρα, αντιπροσωπεία των μπλόκων της χώρας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό ζητώντας λύσεις στα αιτήματα που του απέστειλαν.
Πιο αναλυτικα, η σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Εμπορικών Συλλόγων Καρδίτσας, Παλαμά και Σοφάδων, ύστερα από την απόφαση που έλαβαν τα σωματεία επαγγελματιών και εμποροβιοτεχνών σε σύσκεψη που είχε γίνει την προηγούμενη εβδομάδα. Τα αυτοκίνητα, επαγγελματικά και ιδιωτικά συγκεντρώθηκαν στις 2.30 το μεσημέρι στο αθλητικό πάρκο. Η αυτοκινητοπομπή αρχικά διήλθε μέσα από κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας και στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία για το μπλόκο των αγροτών στον Ε-65.

Εκεί οι επαγγελματίες, μαζί με μέλη των Εμπορικών Συλλόγων Σοφάδων και Παλαμά, έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους αγρότες. Ακολούθως όλοι μαζί ανέβηκαν στον Ε-65 με τα αυτοκίνητα και ένα τρακτέρ προχωρώντας στον αποκλεισμό του αυτοκινητοδρόμου όπου πραγματοποίησαν τη συνέλευσή τους. Παράλληλα κρέμασαν ένα μεγάλο πανό πάνω στον αυτοκινητόδρομο.

Από τους αγρότες και τους επαγγελματίες, τονίστηκε ότι ο αγώνας των αγροτών αφορά όλο το Νομό, μετά και τις δραματικές επιπτώσεις που έχουν εισφέρει σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο οι καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.
Σε κοινό ψήφισμα οι Εμπορικοί Σύλλογοι και τα σωματεία αναφέρουν: «Το επαχθές φορολογικό νομοσχέδιο που πέρασε η κυβέρνηση, η φορολογική και εισπρακτική πολιτική που εφαρμόζει προς τους εμπόρους και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, μας κάνει να βγούμε στους δρόμους και να φωνάξουμε ότι δεν πάει άλλο.

Στην Καρδίτσα που είχε απανωτά χτυπήματα από την οικονομική, την υγειονομική κρίση και από τις δύο φορές χτυπημένη από τις πλημμύρες, έρχεται η Κυβέρνηση χωρίς προεκλογικά να το έχει ανακοινώσει και κάνει πλέον οικονομική πολιτική με τις δικές μας τσέπες.
Η λογική της συμπόρευσης με τα προβλήματα των αγροτών – κτηνοτρόφων – μελισσοκόμων και όλων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, οφείλει να είναι οδηγός μας για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δυναμώσουμε τη φωνή μας.
-Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών –κτηνοτρόφων και λοιπών επαγγελματικών ομάδων του νομού μας και τα αντιμετωπίζουμε ως δικά μας προβλήματα.
-Διεκδικούμε το αφορολόγητο όριο για εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες των 12000€
-Απαιτούμε άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
-Διεκδικούμε άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μας
-Απαιτούμε να μην εφαρμοστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
-Απαιτούμε αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή μας ώστε να διασφαλιστούν οι δουλειές μας και οι περιουσίες μας.