Interamerican: Προτεραιότητα η ασφαλιστική κάλυψη απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής (φωτο+βίντεο))

Η ασφαλιστική κάλυψη αποτελεί αντίβαρο στην αβεβαιότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων, τις επιπτώσεις των οποίων βίωσε με τον πλέον δραματικό τρόπο ο Ν. Καρδίτσας και η Θεσσαλία.

Οι κίνδυνοι και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής καθιστούν προτεραιότητα την ασφάλιση, με τον Όμιλο Ιnteramerican να έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως στις απαιτήσεις της εποχής προσφέροντας ασφαλιστικά προϊόντα μερικής και πλήρους κάλυψης.

Οι προκλήσεις και ο ρόλος της ασφάλισης μπροστά στην κλιματική αλλαγή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημαντικής ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα στο Παυσίλυπο ο Όμιλος Interamerican. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Γιάννη Καντώρου, πλήθους στελεχών του Ομίλου και ασφαλιστικών συμβούλων από την Καρδίτσα, τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας καθώς και του Διευθυντή Ερευνών του
Εθνικού Αστεροσκοπείου Κων. Λαγουβάρδου.

Στο πεδίο από την πρώτη
στιγμή μετά τον Daniel

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε ότι η κλιματική κρίση είναι ένα φαινόμενο που μας αφορά όλους, όπως αποδείχθηκε μετά την πρωτοφανή καταστροφή σε Θεσσαλικό επίπεδο από τη θεομηνία Daniel. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους της Interamerican που βρέθηκαν στο πεδίο από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας την τοπική κοινωνία με εθελοντική και ανθρωπιστική βοήθεια.

Ευαισθητοποίηση
μετά τον «Ιανό»

Μάλιστα μετά τον «Ιανό» οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι του Ομίλου είχαν ευαισθητοποιήσει ιδιώτες και επιχειρήσεις πάνω στη σημασία της ασφάλισης απέναντι σε τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα. Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε ότι η δράση της Interamerican δικαίωσε τους ασφαλισμένους της για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στον Όμιλο.

Πρόληψη – ετοιμότητα

Η Interamerican έχει προχωρήσει σε ανάληψη πρωτοβουλιών και σε συνεργασίες με καταξιωμένους Οργανισμούς, σε μια προσπάθεια πρόληψης και ετοιμότητας, στοιχεία αναγκαία για την προστασία ζωών και περιουσιών απέναντι στις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σημαντική δωρεά

Να σημειωθεί τέλος ότι από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ανακοινώθηκε μια σημαντική δωρεά προς το Νοσοκομείο Καρδίτσας για την αποκατάσταση ζημιών στη χειρουργική μονάδα του Νοσοκομείου την οποία παρέλαβε η Διοικήτρια κ. Μαίρη Κουτσιούμπα.