«Όχι» Χρυσοχοΐδη για κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα - αποφασισμένοι δηλώνουν οι αγρότες

Αρνητική ήταν η απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο αίτημα των αγροτών να κατέβουν με τρακτέρ στην Αθήνα.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε σήμερα -κατόπιν αιτήματός τους- με εκπροσωπους των μπλόκων (Σωτ. Γιαννακός από τον Ε-65 και Ριζ. Μαρούδας από τον Πλατύκαμπο) στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών τού μετέφεραν το αίτημά τους να κατέβουν την επόμενη Τρίτη με τρακτέρ στην Αθήνα. Η απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ήταν αρνητική, λέγοντάς τους ότι δεν συναινεί η κυβέρνηση με αυτό. Η κάθοδος στην Αθήνα μπορεί να γίνει με ΙΧ και λεωφορεία, φέρεται να τους είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Η απάντηση που πήραμε είναι αρνητική για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, ομως πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί και, όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις στις ανάλογες κινητοποιήσεις, το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα μας», τόνισε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. «Ως εκπρόσωποι των μπλόκων που συναντηθήκαμε με τον υπουργό, δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε εχθές στη Νικαια. Την Τριτη θα ξεκινήσουμε με τρακτέρ, με λεωφορεία και αυτοκίνητα και θα κάνουμε κάθοδο στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο, στο οποίο καλούμε τον λαό της πρωτεύουσας για να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη», πρόσθεσε. Ο κ. Μαρουδας, υπογράμμισε ότι ήδη υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός τρακτέρ για να ξεκινήσει την Τρίτη για την Αθήνα, εκτός από τα λεωφορεία και τα αγροτικά οχήματα.