Ξέρει κανείς ποιος πλήρωσε;

Σ’ αυτό τον παρανοϊκό κόσμο που ονομάζεται “ελληνικό ποδόσφαιρο και πρωτάθλημα δεύτερης εθνικής”, βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε πολλά…

Με την άνθιση των social media χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα! Μπορεί να διαβάσεις ότι τραβάει η ψυχούλα σου.

Το “μυαλό” προσφέρεται… δωρεάν! Πάσης φύσεως “μυαλοπωλητές” καιροφυλακτούν νυχθημερόν πάνω από τα πληκτρολόγια, έτοιμοι να… δράσουν ανά πάσα στιγμή και είτε να αποθεώσουν, είτε να αποδομήσουν!!!

Τζάμπα φυσικά, διότι “τέλη βλακείας” ακόμη στη χώρα δεν έχουν καθιερωθεί!!! Ίσως θα ταν μία καλή ιδέα για να “σβήσουμε” κάτι από το δημόσιο χρέος!

Η αποδόμηση, βεβαίως, είναι πολύ πιο εύκολη διαδικασία, διότι συνήθως σ’ αυτό το τσίρκο που ονομάζεται κατ’ αυθαιρεσία “ποδοσφαιρική διοργάνωση” όσα λεφτά κι αν βάλεις στο “μαύρο πηγάδι”, κάποια στιγμή θα έχεις ανοίγματα, οπότε θα είσαι και εύκολος στόχος!

Τα χουμε ξαναπεί, τα γνωρίζουν όλοι, ακόμη κι αυτοί που παριστάνουν τους ανήξερους!

Πως είναι δυνατόν, δηλαδή μία επαρχιακή ομάδα να μην έχει ανοίγματα σε ένα περιβάλλον που δημιουργεί μόνο έξοδα και όλο το πακέτο των εσόδων το λαμβάνουν οι “μεγάλοι” με τους “δορυφόρους” τους;

Πως είναι δυνατόν μια πόλη σαν την Καρδίτσα που στα πρωτοβρόχια του Σεπτεμβρίου γίνεται… Βενετία, να διαθέτει ομάδα οικονομικά αυτάρκη που θα διεκδικεί άνοδο στην Α’ Εθνική; Από που προκύπτει αυτή η επιδίωξη;

Αν συγκεντρώνονταν όλοι εκείνοι που κατά καιρούς έχουν ρίξει λεφτά σ’ αυτό το “μαύρο πηγάδι”, του επαρχιακού ποδοσφαίρου, είτε από την τρέλα τους για μια ομάδα, είτε αν θέλετε από τη ματαιοδοξία τους, είτε από οποιονδήποτε άλλο λόγο, θα μπορούσαν να ιδρύσουν μια πολιτεία!!!

Μια πολιτεία “κορόϊδων” που ξόδεψαν χρόνο, χρήμα και βγήκαν στο τέλος οι περισσότεροι εξ αυτών με τα πλευρά σπασμένα, ενώ την ίδια στιγμή έχουν ταϊσει ένα ολόκληρο “βασίλειο τρωκτικών” και παρατρεχάμενων που έχουν ρημάξει το χώρο και επιβιώνουν σε κάθε συνθήκη, όντας οι μόνοι κερδισμένοι από τον αγώνα των διοικούντων, των ποδοσφαιριστών των προπονητών και όσων φιλάθλων απέμειναν…

Στην περίπτωση της Αναγέννησης εκείνοι που έριξαν χρήματα σ’ αυτό το “μαύρο πηγάδι” είναι μπόλικοι με τελευταίους τον Παπαδημητρίου και τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στη διοίκηση…

Ψάχνω και δεν βρίσκω κανέναν απ’ όλους τους παραπάνω που να άκουσε ένα “ευχαριστώ”.

Αντιθέτως στην αρχή περιτριγυρίζονταν από διάφορους “πανηγυρτζήδες” που εξαφανίστηκαν στα δύσκολα, και στο τέλος απέμειναν μόνοι και βρέθηκαν και στο στόχαστρο.

Κι άντε η καλοπροαίρετη κριτική είναι και δημιουργική. Εδώ όμως δρουν και διάφορα “αεροπλανοφόρα” που “πυροβολούν” είτε από άγνοια, είτε από προσωπικά ελατήρια.

Πρόσφατο παράδειγμα; Αχαρακτήριστες εκφράσεις για τις προσφυγές ποδοσφαιριστών που είχε η ομάδα. Ενα “αριεωθούμενο” έκανε λόγο για… χαριστική βολή και για “προδοσία” του “λαού” Αυτοπροσδιορίστηκε ως… λαός από μόνος του!

Σ’ αυτές τις βαρυσήμαντες κρίσεις και απορίες που έχουν προσφυγές οι ομάδες! Ε, βέβαια! Το λογικό μέσα σ’ αυτή την παράνοια θα ήταν να διαθέτουν… χαρτοφυλάκια και μετοχές στη Goldman Sachs!!!

Τελικά απ’ ο,τι πληροφορηθήκαμε, η χαριστική βολή δεν ήλθε ακόμη, διότι κάποιες ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ βγήκαν από κάποια τσέπη και τακτοποιήθηκαν (ΚΑΙ) οι πρόσφατες προσφυγές!

Την είδηση όμως δεν την είδαμε γραμμένη πουθενά! Ούτε από τα δαιμόνια ΜΜΕ ούτε από κάποια “αεριωθούμενα”.

Ξέρει κανείς ποιος πλήρωσε;

Θ.Κ.