Ξεχάστηκε το Ειδικό Σχολείο;

Του Γιώργου Ηλ. Τσιτσιμπή

«Το πως συμπεριφερόμαστε απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και ιδίως απέναντι στην αναπηρία, δείχνει το επίπεδο πολιτισμού της κοινωνίας μας».

Αυτή είναι η σταθερή φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι διάφοροι εκλεγμένοι όταν καλούνται να τοποθετηθούν για τα δικαιώματα των ΑμεΑ. Αυτό γίνεται μια φορά τον χρόνο, 3 Δεκε βρίου, το υπόλοιπο διάστημα αγνοείται επιδεικτικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ειδικό Σχολείο. Από το καλοκαίρι του 2020 έχουμε να ακούσουμε κάτι σχετικό. Ήταν τότε που οι βουλευτές έκαναν δηλώσεις για να μας πείσουν για τις ενέργειές τους προς το Υπουργείο και την ΚΤΥΠ για την ολοκλήρωση του έργου.

Έκτοτε, «άκρα του τάφου σιωπή»! Για όσους συνεχίσαμε να παρακολουθούμε την πορεία του έργου, διαπιστώσαμε μια σημαντική διολίσθηση στο τέλος του 2021.

Την στιγμή που όλα ήταν έτοιμα, μετά από προσπάθειες χρόνων, και η ΚΤΥΠ θα ολοκλήρωνε την μελέτη και θα έβρισκε χρηματοδότηση για την κατασκευή, με την σύμφωνη γνώμη των κ.κ. Τσιάρα και Τσιάκου, ο φάκελος έφυγε από την ΚΤΥΠ και ανατέθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όσο κι αν αντιδράσαμε γι’ αυτή την πρωτοβουλία, δεν εισακουστήκαμε. Δυστυχώς, δικαιωνόμαστε.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών